BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Emin Aşıkkutlu Kimdir?

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in görevden alınacağı ve  yerine de Karadeniz Teknik Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu'nun getirileceği iddia edildi. Bu bomba iddia gündeme düşünce de Emin Aşıkkutlu merak konusu oldu. Kimdir Emin Aşıkkutlu, eşi ve çocuklarına dair özel bilgiler; Karadeniz Teknik Üniversitesi İlahiyet Fakültesi Dekanı olan Profesör Doktor Emin Aşıkkutlu aynı zamanda KTÜ Rektör Yardımcısı. Evli ve 3 çocuk...

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in görevden alınacağı ve  yerine de Karadeniz Teknik Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu'nun getirileceği iddia edildi. Bu bomba iddia gündeme düşünce de Emin Aşıkkutlu merak konusu oldu. Kimdir Emin Aşıkkutlu, eşi ve çocuklarına dair özel bilgiler;

Karadeniz Teknik Üniversitesi İlahiyet Fakültesi Dekanı olan Profesör Doktor Emin Aşıkkutlu aynı zamanda KTÜ Rektör Yardımcısı. Evli ve 3 çocuk babası olan Emin Aşıkkutlu aslen Trabzon Of ilçesinden. 1971 yılında Uğurlu kasabasında doğan Profesör Doktor Emin Aşıkkutlu, 1971-1973 yılları arasında, büyük amcası meşhur kurrâ ve âlim Mehmet Rüştü Âşıkkutlu’nun rahle-i tedrisinde hafızlık yaptı. Trabzon İmam Hatip Lisesi mezunu olan Emin Aşıkkutlu, 1983 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni birincilikle bitirdi. Aynı yılın Nisan ayında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Bursa Merkez Ebdâl Camii’nde imam hatip olarak ilk resmi görevine başlayan Emin Aşıkkutlu, yüksek lisansını 1985 yılında bitirdi ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı’na Araştırma Görevlisi olarak naklen atandı.

1989 yılında Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile Mısır hükümetinden kazandığı araştırma bursuyla Mısır’a giden Emin Aşıkkutlu, Ezher ve Kahire Üniversitesi’nde bilimsel araştırmalar yaptı. Emin Aşıkkutlu 1982 yılında Mekke'de yapılan Uluslararası Hafızlık Yarışmasına Türkiye’yi temsilen katıldı ve dünya üçüncüsü oldu. 

1993-1994 eğitim-öğretim yılında resmi izinli olarak Bulgaristan/Sofya İslam Enstitüsü’nde öğretim görevlisi olarak çalışan Emin Aşıkkutlu, 2010-2016 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi (Kurucu) Dekanlığını yaptı. Emin Aşıkkutlu halen Karadeniz Teknik Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’nde dekan vekilliği ve KTÜ Rektör Yardımcılığı görevini yürütüyor. Bir çok yayınlanmış eseri olan Emin Aşıkkutlu, çok iyi derecede Arapça ve İngilizce biliyor.