BIST 9.898
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.461,39
HABER /  GÜNCEL

Ekrem Yeter kimdir eşi Ayşenur Yeter! Bülent Arınç'ın damadı

Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter FETÖ'den gözaltına alınıp serbest bırakıldı. Konya'da mahrem abilik yaptığı iddia edilen Ekrem Yeter'in eşi Ayşenur Yeter kimdir? Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter nereli işte kızı ve damadı.

Abone ol

Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter, FETÖ üyesi olmakla itham edilen damatlardan biri. Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı gibi Ekrem Yeter de gözaltına alındı. Ancak Ekrem Yeter cezaevinden kısa sürede bırakıldı ve tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Peki Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter kimdir, ne iş yapıyor eşi Ayşenur Yeter kimdir?

Bülent Arınç’ın damadı olan ve daha önce KHK ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde öğretim üyesi görevine son verilen Ekrem Yeter FETÖ’den gözaltına alınıp tutuklanmıştı. İtiraz üzerine Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği Yeter'in tahliyesine karar verilen Ekrem Yeter, Melih Gökçek ile FETÖ atışması ile de gündeme gelmişti. Ekrem Yeter, Gökçek'in fetö'cü iddialarına "Bana ve eşime paralel demişsin, eğer paralelden kastın vatana millete ve insanlığa hizmet edenlere alkış tutmaksa evet biz sonuna kadar paraleliz" karşılığını vermişti.


Bülent Arınç damadı Ekrem Yeter bir aile fotoğrafında böyle yer aldı. Ekrem Yeter Bülent Arınç'ın kızı Ayşenur Yeter ile evli. Ekrem Yeter ile eşi Ayşenur Yeter'in iki çocukları bulunuyor.

EKREM YETER KAÇ YAŞINDA ASIL İŞİ NE : 21. 04. 1973 doğumlu olan Ekrem Yeter, Selçuk Üniversitesi Tıp mezunu. Kardiyoloji alanında uzman olan Ekrem Yeter, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Mardin Devlet Hastanesi, Memorial Hermann Hospital, University of Texas, Ağrı Asker Hastanesi, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yaptı. Türk Kardiyoloji Derneği üyeliği ve başkanlığı yapan Ekrem Yeter, FETÖ'ye üyelikle 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

EKREM YETER GÖZALTINA ALININCA VERDİĞİ İFADE : Ekrem Yeter hakkındaki suçlamaları kabul etmemiş ve verdiği ifadede şunları söylemişti :

-“Bir dönem üyesi olduğum Uluslararası Sağlık Federasyonu (USAF) Başkanlığını yaptım. Bu derneğin içerisinde Fetullah Gülen cemaatine yakın kişiler bulunmaktaydı. Bana başkanlık teklifi geldiğinde kayınpederim eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ile konuştum. Bana böyle bir sivil toplum örgütünün başında bulunmamın faydalı olacağını söyledi. Ben de bu duygularla bu görevi kabul ettim.

''SÜNNET DÜĞÜNÜ PARASI YATIRDIM'' : -Benim yaklaşık 10 yıl süreyle Banka Asya’da aktif hesabım mevcuttu. Yatırımlarını bu banka üzerinde değerlendiriyordum. 2014 Haziran ayında çocuğumu sünnet ettirdim. Buradan gelen paraları, 2015 yılı içerisinde Banka Asya’ya yatırdım.Evimde polisler tarafından ele geçirilen, CD ve kitapların yasak olduğunu bilmiyordum. Bu kitaplar Zaman Gazetesi'nin hediyesi olarak verilmiştir.

FETÖ'NÜN MAHREM SINIFI ABİSİ Mİ? : Aleyhimde beyanda bulunan Bayram Bozkurt isimli kişiyi hiç tanımıyorum. FETÖ’nün mahrem sınıfının abiliğini yaptığını kabul etmiyorum. FETÖ üyesi değilim. Suçsuzum.”