BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  GÜNCEL

Ekrem Yeter'in mahremi ifşa oldu! Bülent Arınç'ın damadı

FETÖ üyesi olduğu iddiası ile gözaltına alınıp serbest bırakılan Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter ile ilgili itirafçı olan savcı bombaları patlattı. Savcının anlattığına göre Ekrem Yeter, Konya’da 'mahrem sınıfın abisi'ydi.

Abone ol

Erzincan'daki Ergenekon davasında ‘Efe' kod adıyla gizli tanıklık yapan İliç eski Savcısı Bayram Bozkurt, Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter ile ilgili bomba itiraflarda bulundu. FETÖ üyesi olan Bayram Bozkurt, üniversite yıllarında FETÖ'nün asker yapılanmasıyla ilgilenen mahrem sınıfta görevlendirildiğini, bu kapsamda Konya'da 3 ayrı evden sorumlu olduğunu anlattı. 2013'te Pensilvanya'ya giderek Fetullah Gülen'in yanında kaldığını, döndükten sonra da Uyuşmazlık Mahkemesi eski Genel Sekreter Yardımcısı Ufuk Yeşil'in kendisine Gülen'in atletini getirdiğini kaydeden Bozkurt, bunları savcılığa teslim edeceğini anlattı.

EKREM YETER'İ KONYA'DAN TANIYORUM: FETÖ üyeliğinden yargılanan Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter'i de Konya'daki bu evlerde tanıdığını iddia eden Bozkurt, onunla ilgili şunları anlattı:

BÜLENT ARINÇ'IN REFERANSI : Konya'da sorumlu olduğum bu evlerde kaldığımız dönemde Bülent Arınç'ın damadı olan doktor Ekrem vardı. Konya'daki mahrem sınıfın abisiydi. O dönem Adalet Bakanı Şevket Kazan'dı. Cemaatin hakim ve savcı adayları doktor Ekrem aracılığıyla Arınç'a ulaşıyorlardı. Arınç'ın referansı ile çoğu hakim ve savcı oldu.

EKREM'DEN YARDIM İSTEDİM : Hakim savcılık sınavına girdiğimde Ekrem'den de yardım istedim. Onun sınavda etkili olduğunu daha sonra Ceza İşleri Genel Müdürü olan Abuzer Duran'dan öğrendim. Abuzer Duran cemaatçi değildi. Doktor Ekrem daha sonradan cemaatin kurmuş olduğu Uluslararası Tıp Örgütü USAF'ın başkanı oldu. Dışkapı Hastanesi'nde Kardiyoloji Bölüm Başkanı'ydı. 2010 HSYK'sı döneminde, Danıştay ve Sayıştay üyelerinin seçimlerinde bana isimler veriliyordu. Ben de bunları doktor Ekrem'e götürüyordum.”

FETHULLAH GÜLEN'İN ATLETİ : 2013 yılı Aralık ayında ABD'ye gidip, Pensilvanya'da Fetullah Gülen ile görüştüm. O dönem rahatsızdı. Bina içerisinde beni doktor Kudret karşıladı ve yanına götürdü. 40-45 dakika görüştüm. Gülen, bizlere dua ettiğini, bulunduğumuz konum nedeniyle büyük bir hizmet ifa ettiğimizi söyledi. Üzerinde kendi imzası bulunan bir saat hediye etti. Türkiye'ye döndüğümde, Ufuk Yeşil bana Gülen'in atletini getirdi. Saat ve atlet muhafaza altındadır.

EKREM YETER'İN FETÖ DAVASI : Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından yapılan FETÖ protestolarına katılmıştı. 4 gün gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Ekrem Yeter hakkında hazırlanan iddianamede de FETÖ üyeliğinden 15 yıl hapsi isteniyor. Ekrem Yeter tutuksuz olarak yargılanıyor.

Ekrem Yeter kimdir eşi Ayşenur Yeter! Bülent Arınç'ın damadı