BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.445,81
HABER /  GÜNCEL

Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca kararı

Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca hakkındaki son dakika karar cemaatte önce sevinç sonra şok yarattı. Ekrem Dumanlı serbest, Hidayet Karaca tutuklandı.

Abone ol

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca hakkındaki karar saat 14.00'da açıklandı. Ekrem Dumanlı serbest kalırken Hidayet Karaca tutuklandı.

Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu 12 kişi için karar duruşması yapıldı. İçerden gelen haber adliye önünde toplanan cemaat mensuplarına önce sevinç çığlıkları attırdı ardından ise şok yaşattı.


EKREM DUMANLI SEVİNCİ

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı için mahkeme serbest bırakılma kararı verdi. Dumanlı'ya yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Bu haber adliye önündeki cemaat mensuplarınca sevinç çığlıkları arasında karşılandı.
ekrem-dumanli-serbest-kaldi.jpg
Ekrem Dumanlı ile birlikte 8 kişi serbest bırakıldı.


HİDAYET KARACA ŞOKU

Dumanlı'nın haberinin ardından Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca için karar açıklandı. Hidayet Karaca'nın tutuklanması kararı çıkınca Çağlayan Adliyesi önündeki cemaatçiler şoke oldu.

TERÖR ÖRGÜTÜ YÖNETİCİSİ

Hidayet Karaca'nın 'terör örgütü yöneticiliği" suçlamasıyla tutuklanmasına karar verildiği öğrenildi.

HİDAYET KARACA KARARI DUYUNCA...

Hidayet Karaca, karar açıklandıktan sonra iki elini açıp "Allah var gam yok" dedi. Kararı verenlerin de sanık sandalyesine oturacağını öne süren Karaca, "Hayali senaryo ile tutuklama varsa, hayali bir karar var" diye konuştu.

BAŞKA KİMLER TUTUKLU?
cemaat-çağlayan-adliyesi.jpg
İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu kapsamında gözaltında olan 3 kişi de 'terör örgütü üyeliği' suçundan tutuklandı. Bu kişiler şunlar;
-Tufan Ergüder,
-Ertan Erçıktı
-Mustafa Kılıçaslan


CEMAAT MEYDANA İNDİ
 
Karar duruşması için Çağlayan Adliyesi'nin önüne cemaat mensupları akın etti. Türk bayrakları ile gelen cemaatçiler kararı beklerken istiklal marşı okudular.

cemaat-çağlayan-adliyesi-gösteri.jpg
EKREM DUMANLI'YA MÜJDELİ HABER

Ekrem Dumanlı hakkındaki kararı beklerken bir müjdeli haber aldı. Dumanlı'nın bir kızı oldu. Eşi Esra Dumanlı bu sabah doğum yaptı. Ekrem Dumanlı'ya baba olduğu haberi gözaltında verildi. Ekrem Dumanlı'nın kızına Saadet ismi verildi. Anne Esra Dumanlı ile bebeğinin durumunun iyi olduğu bildirildi. Ekrem Dumanlı'nın 3 çocuğu daha bulunuyor.


14 ARALIK OPERASYONUNDA DÜN NELER OLMUŞTU?



HİDAYET KARACA İFADE VERMEDİ

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca dünkü mahkemesi sırasında son dakika sürprizi yaparak ifade vermeyi reddetmişti.

hidayet-karaca-gözalti.jpg
SORGUDAKİ İFADESİ : KOMİK

Hidayet Karaca'nın ifadesi, 3 avukatı eşliğinde Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde Savcı Hasan Yılmaz tarafından alındı.

7 saat süren ifadesinde, 20 yıldır gazetecilik yaptığını söyleyen Karaca, Fethullah Gülen'i 1995 yılından beri tanıdığını, Gülen'in demeçlerini ve kitaplarını da fırsat buldukça takip ettiğini belirtti. Fettullah Gülen'den talimat almadığını kaydeden Karaca, Tek Türkiye dizisiyle ilgili iddialar için şunları söyledi;

- "Bu dizilerin projesi için Gülen'den talimat alınmaz. Benim de bu dizilerin projeleri ile ilgili çalışmalarına katkım olmaz. Samanyolu Yayın Grup Başkanı'yım. İşim idareciliktir. Yayınlarla, programlarla ilgilenmem. Ayrıca ben yapımcı, yönetmen, senarist değilim. Uğraşacak ne vaktim ne de görevim var. Ayrıca dizinin girişinde 'Bu dizideki kişi, kurum ve kuruluşlar tamamen hayal ürünüdür' ibaresi yer almaktadır. Ayrıca bu dizileri SER Film A.Ş. adlı şirket tarafından teklifte bulunur. SER Film Samanyolu'na bağlı değildir. Dışarıdan program yaptırılan bir şirkettir".

EKREM DUMANLI'NIN SORGUDAKİ İFADESİ

Ekrem Dumanlı ise tutuklanması istemiyle sevkedildiği mahkemede ifade verdi. Ekrem Dumanlı için savcıdan şok suçlamalar geldi. Savcılıktaki ifadesinin ayrıntıları şöyle;

"TAHŞİYEYİ İLK DEFA DUYDUM"

"2 yazı ve bir haber için bu kadar zahmet verilmesini üzüntü verici buldum" diyen Ekrem Dumanlı, "Tahşiye kelimesinin anlamını bilmiyorum. Tahşiye'yi ilk defa duydum” ifadelerini kullandı. Tahşiye ve Rahle yayınevlerinin olduğunu da bilmediğini vurguladı.

Gülen’in Tahşiyecilerle ilgili konuşmasını hatırlamadığını belirten Dumanlı, “Gülen’in sohbetinde geçtiği söylenen ‘karanlık karar kurulları'ndan ne kastettiğini bilemem” dedi.

"GÜLEN'İN TAHŞİYECİLER SOHBETİNDEN HABERİM YOK"

Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen’i tanıdığını belirten Dumanlı, Gülen’in 2009 yılı içinde Tahşiyecilerden bahsettiği konuşmasını hatırlamadığını ifade etti. Dumanlı, Zaman gazetesindeki görevi süresince Gülen’den herhangi bir talimat almadığını söyledi.

Televizyon seyretmediğini belirten Dumanlı, haberleri internet üzerinden takip ettiğini ifade etti.

GÜLEN'İN TALİMATI İLE ŞEKİLLENMEZ

ekrem-dumanli-gözaltinda.20141219085738.jpgGülen’in Zaman Gazetesi ile ilgili yönetici olarak bir vasfı olmadığına dikkat çeken Dumanlı, "Sadece Gülen’in haftada bir cuma günleri olmak üzere yazılarının yayımlandığı kürsü başlıklı köşesi vardır” diye konuştu.

Fethullah Gülen’in Zaman gazetesinin yayın politikasına müdahalesinin söz konusu olmadığını söyleyen Dumanlı, “Onun talimatları ile şekillenmez" dedi.

Tahşiyeciler konusunda Zaman gazetesi yazarları Hüseyin Gülerce ve Ahmet Şahin’in yazı yazdığını ancak kendilerine yazmaları konusunda talimat verilmediğini ifade etti. Bütün yazıları onay vermesinin söz konusu olmadığına dikkat çeken Dumanlı, bu iki yazının da kendisi tarafından okunmadığına dikkat çekti.

TEK TÜRKİYE DİZİSİNİN SENARYOSU

Ekrem Dumanlı, Samanyolu TV’de yayınlanan dizilerdeki Tahşiyeciler konusunun işlenmesine ilişkin sorular üzerine de, televizyon seyretmediğini, dizide işlenen konuları bilmediğini söyledi. Ancak Dumanlı, "Dizi ve filmlerdeki hikayelerden sonra, bir kısım olayların gerçekleşmesi ile irtibatlandırılmasını doğru bulmuyorum” dedi.

"HOCAEFENDİNİN HİÇBİR TALİMATINI GÖRMEDİM"

ekrem-dumanli-ve-fethullah-gülen.jpg

Dumanlı’ya CNN TÜRK’te Cüneyt Özdemir ile katıldığı programa ilişkin de sorular soruldu. Programdaki, "İnsanlar Hocaefendi’ye kanaatlerini, düşüncelerini aktarıyor" sözleri hatırlatılan Dumanlı’ya, "Sizin de Gülen’in onayına sunduğunuz konular hangileridir?" diye soruldu.

Dumanlı bu soruya, "İnsanlar Hocaefendi’yi arayıp izlenimlerini paylaşıyor. Hoca da bunları dinliyor. Hocaefendi’nin hiçbir talimatını görmedim. Sadece 'Siz bilirsiniz, iyi olur' gibi sözler söylüyor" diye yanıt verdi.