BIST 9.926
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.440,96
HABER /  GÜNCEL

Ehliyetlerle ilgili o iddiaya yalanlama!

Sağlık Bakanlığı, ehliyetlerin bu yıl sonuna kadar değiştirilmesi gerektiği ve raporların ise hastanelerden alınacağı iddialarını yalanladı.

Abone ol

Sosyal medyada yer alan bu yılın sonuna kadar tüm ehliyetlerin değişmesi gerektiği ve sağlık raporlarının ise hastaneden alınacağı iddialarına Sağlık Bakanlığı'nda cevap geldi. Bakanlık. sağlık raporlarının ocak ayından önce de sonra da aile hekimlerinden alınabilecek.

Bir sosyal medya yalanı daha ortaya çıktı. 31 Aralık 2016 tarihine kadar mevcut ehliyetlerin değiştirilmesi gerektiği; aksi takdirde yılbaşından sonra tam teşekkülü sağlık raporunun hastanelerden alınacağı ve 400-500 TL arası ücret ödenmek zorunda kalınacağı iddiası, Sağlık Bakanlığı tarafından yalanlandı.

Sağlık raporlarının aile hekimleri tarafından verilmeye devam edileceğini belirten bakanlık yetkilileri, bugün olduğu gibi gerekli durumlarda uzman raporunun istenebileceğini belirttiler.

2020'YE KADAR DEĞİŞTİRİLEBİLECEK

Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren mevcut ehliyetler, yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilmeye başlanmıştı. 1 Ocak 2016'dan önce alınan yaklaşık 24 milyon ehliyetin, 31 Aralık 2020'ye kadar yenisiyle değiştirilmesi gerekiyor.

ÖZELLİKLE FACEBOOK'TA YAYILMIŞTI

Son zamanlarda özellikle facebook üzerinden ”31 Aralık 2016 tarihine kadar mevcut ehliyetlerin değiştirilmesi gerektiği; aksi takdirde yılbaşından sonra tam teşekkülü sağlık raporunun hastanelerden alınacağı ve 400-500 TL arası ücret ödenmek zorunda kalınacağı” iddiası yayılmıştı.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Gürsel Özer de sosyal medyadaki "1 Ocak 2017'de ehliyet yenilemek isteyenlerin aile hekimlerine başvuramayacakları" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Böyle bir durum yok, söz konusu değil. Bununla ilgili bir mevzuat değişikliği yok. Sağlık raporları ocak ayından önce de sonra da aile hekimlerine başvurulup alınabilecek." dedi.