BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.402,26
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Egemen Bağış'tan Menderes'e vefa

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Reform İzleme Grubu'nun 22. toplantısı Adnan Menderes'in ölüm yıldönümünde yapılacak.

Abone ol

ABGS'nin sekreterliğini yürüttüğü Reform İzleme Grubu 21. Toplantısı İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın katılımı ile 26 Temmuz 2010 da Ankara da gerçekleşti.

Toplantıda  AB sürecine yönelik son dönemde yapılan çalışmaların yanı sıra önümüzdeki 1 yıllık perspektif ele alındı. Avrupa birliği Genel Sekreterliği  ve İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ''Temel Haklar Ulusal Eylem Planı''nın bir sonraki reform izleme grubu toplantısında sunulmasına karar verildi.

Ayrıca vize, göç, iltica gibi konuları barındıran Adalet Özgürlük ve Güvenlik başlıklı 24. fasıl ve halkımızın temel haklardan daha iyi yaralanmasının yolunu açacak olan ‘’Yargı ve Temel Haklar’’ başlıklı 23. fasıllara ile insan hakları, ayrımcılık, mücadele,ifade özgürlüğü gibi birçok önemli hususlar üzerinde duruldu.

Toplantıda halkı Avrupa Birliği’ne katılım sürecinin getirecekleri konusunda aydınlatmak amacı ile Avrupa Birliği Genel Sekreteliği ‘nin Açık Toplum Vakfı ile birlikte yayınladıkları “100 Konuda Avrupa Birliğinin Günlük Hayatımıza Etkileri” adlı kitap kamuoyuna sunuldu.

Reform İzleme Grubu 22. toplantısının Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış’ın ev sahipliğinde Adnan Menderes’in ölüm yıldönümü olan 17 Eylül’de yapılmasına karar verildi