BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aksaray OSB'de koku şikayeti

2 yıldır ihale sürecine gelindiği söylenmesine rağmen Atık Su Arıtma Tesisi’nin yapılmaması OSB'de kokuya neden oluyor.

Abone ol

Aksaray’da yaklaşık 2 yıldır ihale sürecine gelindiği söylenmesine rağmen Atık Su Arıtma Tesisi’nin yapılmaması Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) kokuya neden oluyor.

Teşvik Kanunu’nun ardından büyük bir gelişim gösteren Aksaray OSB’de altyapı yatırımlarının gecikmesi sıkıntıya neden oldu. Yaklaşık 120 fabrikanın bulunduğu OSB’de 2 yıldır ihale aşamasında olduğu ifade edilen Atık Su Arıtma Tesisi inşaatının halen başlamaması bölgede ciddi bir koku sorununa neden oldu. Kanalizasyon ve fabrika atıklarının toplandığı alandaki koku rüzgarında etkisiyle fabrikalara kadar ulaşırken yatırımcılar dışarı çıkamamaktan şikayetçi.

Bölgede atıkların biriktiği alanda çok kötü bir koku olduğunu ifade eden yatırımcılar, “Şehir merkezinden OSB’ye uzanan ara yoldan bu koku nedeniyle geçmek istemiyoruz. Buna artık bir çözüm bulunması gerekiyor. Rüzgar atıkların toplandığı alandan OSB’ye doğru estiğinde dışarı bile çıkmak zor hale geliyor. Ayrıca bölge sinek yuvası olduğu için sineklerden de rahatsız oluyoruz” diyerek tepki gösterdiler.

Sanayileşme açısından büyük bir hamle yapan Aksaray’a bu durumun yakışmadığını kaydede yatırımcılar, “OSB’de alt ve üst yapıda önemli çalışmalar yapıldı ve yapılmaya da devam edecektir. Ancak bir an önce bu atık su arıtma sorununu çözmemiz gerekiyor. Çevre açısından da çok önemli olan bu proje yapılmazsa ilerleyen dönemde çok daha büyük sıkıntılar yaşanabilir. OSB’ye yatırım yapmak için gelen bir yatırımcı bu kokuyla karşılaşırsa yatırımından vazgeçebilir. OSB yönetim kurulunun konuyla ilgilendiğini biliyoruz ama biran önce çözüm bulunmalı” dediler.