BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.439,48
HABER /  GÜNCEL

Egemen Bağış Abdullah Gül'ü yok saydı!

Time dergisinin "Yılın Kişisi" anketindeki adaylar arasında Başbakan Erdoğan'ın da olmasına atıfta bulunan Egmene Bağış ilginç bir Tweet ile gündemde...

Abone ol

AB eski Bakanı Egemen Bağış, bu sabaha karşı saat 03.30 sularında "Niye mi çıldırıyorlar?" diye tweet atarak, TIME dergisinin "Yılın Kişisi" anketindeki adaylar arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da olmasına atıfta bulundu. Adaylar içinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de bulunuyor.

Amerikan haber dergisi TIME'ın Twitter hesabından yayımlanan ve Bağış tarafından retweet'lenen mesajda; "TIME100 listesinde bu dünya figürlerinden hangileri olmalı?" sorusuyla birlikte, aralarında Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de bulunduğu altı önemli ismin fotoğrafı paylaşıldı.

ADAYLAR İÇİNDE GÜL DE VAR
TIME'ın en etkili 100 kişi için aday gösterdiği isimler arasında Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de bulunuyor.

TIME anketinde Başbakan Erdoğan için "Türkiye'nin otoriter Başbakanı yerel seçimlerde büyük başarı kazanarak hükümet karşıtı protestoların ve yolsuzluk skandallının üstesinden geldi" denildi.

Gül için ise, "Başbakan Erdoğan'a alternatif olarak görülen Gül, partiye sadakat ile Erdoğan'ın otoriter çizgisini dengelemek arasındaki ince çizgide yürüdü" ifadesi kullanıldı.