BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.434,86
HABER /  GÜNCEL

Edirne ve Tekirdağ'da kar yağışı başladı

Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgası etkili olmaya başladı. Edirne ve Tekirdağ'da dün yılın ilk karı düşerken, kar yağışının hafta sonu da etkili olması bekleniyor.

Abone ol

Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgasının etkisine giren Tekirdağ ve Edirne'de kar yağışı dün akşam saatlerinde başladı. Yağışların hafta sonundan itibaren İstanbul'u da etkisi altına alacağı belirtilirken, AKOM kar yağışı için vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.

Tekirdağ'da dün akşam saatlerinde başlayan ve şehir merkezinde etkisini artıran kar yağışı, Hayrabolu ve Malkara ilçelerinin yüksek kesimlerinde de etkili oluyor.

AA'nın haberine göre Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, yolların kapanma olasılığına karşı hazır bekletilirken, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaşanabilecek olumsuzluklara karşı sürücüleri uyarıyor.Hava sıcaklığının beş derece ölçüldüğü kentte kar yağışının yarına kadar etkili olması bekleniyor.

EDİRNE'DE KAR YAĞIŞI

Edirne'nin Keşan ilçesinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, özellikle Keşan-Gelibolu Karayolu Korudağ mevkiinde etkili oldu.

Hava sıcaklığının 1 dereceye kadar düştüğü Keşan ilçe merkezinde, akşam saatlerinde kar yağışı başladı. Kardan korunmak isteyen bazı vatandaşlar dışarıya şemsiyeyle çıktı. Kar yağışı özellikle Keşan-Gelibolu Karayolu Korudağ mevkiinde etkili oldu. Kara hazırlıksız yakalanan sürücüler, araçlarıyla rampa çıkmakta güçlük çekti.

DHA'nın haberine göre Keşan Bölge Trafik ve Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri olası kazalara karşı denetimlerini artırdı. Keşan ve Gelibolu Karayolları ekiplerinin yolların trafiğe kapanmaması için kar küreme araçlarıyla önlem aldığı ve tuzlama çalışması yaptığı bildirildi.

UZMANLAR UYARDI

İstanbul ve Batı Trakya bölgesi bir kaç gündür Balkanlar'dan gelen soğuk havanın etkisi altına girdi. AKOM'dan gelen uyarıya göre bugün ve yarın İstanbul ve kentin batısında kalan bölgelerin yüksek kesimlerinde kar yağışı bekleniyor. Sıcaklık ise düşmeye devam edecek.