BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,76
ALTIN 2.439,55
HABER /  DÜNYA

Dünya, ’barış’ halayına durdu

İstanbul Kağıthane Belediyesi’nin bu yıl 5’incisini düzenlediği ’Uluslararası Halkoyunları Festivali’nde, dünyanın farklı ülkelerinden gelen...

Abone ol

İstanbul Kağıthane Belediyesi’nin bu yıl 5’incisini düzenlediği ’Uluslararası Halkoyunları Festivali’nde, dünyanın farklı ülkelerinden gelen dansçılar birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, vatandaşlarla birlikte barış için halay çekti.
Kağıthane Belediyesi tarafından düzenlenen “5’inci Uluslararası Halkoyunları Festivali” renkli görüntülere sahne oldu. Polonya, Gürcistan, Makedonya, Sırbistan, Yakutistan, Ukrayna, Bulgaristan ve Romanya olmak üzere 8 ayrı ülkeden İstanbul’a gelen yüzlerce folklorcü, Kağıthane’de barışa ve kardeşliğe vurgu yaptı. Yoğun katılımla gerçekleşen festival kapsamında ülkelerinin oyunlarını sergileyen dansçılar İstanbullulardan tam not aldı. Konuk ülkelerin ardından performansını sergileyen Türkiye de horonla vatandaşları coşturdu.
Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, bu yıl 5’incisini düzenledikleri Uluslararası Halkoyunları Festivali’nin dünya barışına vurgu yaptığını belirterek, “8 ayrı ülkeden dostlarımız Kağıthane’deler. Burada dostluğun, saygının ve sevginin doruğa çıktığı bir an yaşıyoruz. Değişik ülkelerden folklorcülerimiz burada ve Kağıthane’de sevgiye, barışa vurgu yapıyorlar. Herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Renkli görüntülere sahne olan festivalin sonunda konuk ülkelerden gelen folklorcüler, Başkan Kılıç ve vatandaşlarla birlikte halay çekerek barışa ve kardeşliğe çağrıda bulundu.
(İHA)