BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,79
ALTIN 2.440,62
HABER /  GÜNCEL

Dört Chelsea taraftarına maç yasağı

Fransa'nın başkenti Paris'te bir siyahın metroya binmesini engellemek ve ırkçılık yapmakla suçlanan dört Chelsea taraftarı 5 yıla kadar varan sürelerle hiçbir maçı izleyemeyecek.

Abone ol

Fransa'nın başkenti Paris'te bir siyahın metroya binmesini engellemek ve ırkçılık yapmakla suçlanan dört Chelsea taraftarı 5 yıla kadar varan sürelerle maç izleyemeyecek.

Mahkeme, Richard Barklie, Joshua Parsons ve William Simpson'ı 5 yıl, Jordan Munday'i de 3 yıl süreyle futbol maçı izlemekten men etti.

Chelsea taraftarı dört kişinin, hem İngiltere, hem de ülke dışındaki maçları izlemeleri yasaklandı.

Yargıç Gareth Branston, "O gece Paris metrosunda Chelsea taraftarları ırkçı nefret söylemi sergiledi. Bu olay İngiliz futbolunun Avrupa'daki saygınlığına gölge düşürdü." dedi.

17 Şubat'ta Chelsea'nin Paris St-Germain'le karşılaşmasını izlemek üzere Paris'e giden İngiliz taraflarlar olay çıkarmıştı.

Daha sonra metroda, Souleymane Sylla adlı Fransız vatandaşını vagona sokmayan Chelsea taraftarlarının, "biz ırkçıyız ve böyle olmaktan da memnunuz" diye bağırmalarının video kayıtları ortaya çıkmıştı.

Souleymane Sylla, yaşadıklarının aşağılayıcı olduğunu söylemişti.

Sanıklar arasında yer alan Dünya İnsan Hakları Forumu Başkanı 50 yaşındaki eski polis Barklie, Sylla'yı iki kez ittiğini itiraf etti; ancak Sylla'nın da dolu trene binmek için saldırgan tavır gösterdiğini ve bağırdığını savundu.