BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Doların beklediği haber saat 15.30'de geldi! Kur aniden düşmeye başladı

Dolar ve piyasaların gözünü diktiği ABD işsizlik oranları saat 15.30'da açıklandı. Dolar yönünü aşağıya çevirdi ve kur 6.19'dan hızla düşmeye başladı. Piyasaların kapanışında dolar 6.13'e oturdu.

Abone ol

Piyasalar bugün ABD işsizlik verilerinin açıklanmasına kilitlendi. Saat 15.30'da açıklanan verilere göre ABD işsizlik rakamları son 49 yılın en düşük düzeyine indi.

Rakamlar açıklanmadan önce 6.20 sınırına dayanan dolar açıklama sonrasında rotasını aşağı çevirdi. Kur 6.10'lara kadar geriledikten sonra 6.10-6.13 bandında takılıp kaldı. Uluslararası piyasalarda da dolar önemli para birimleri karşısında aşağıya döndü. Altın vadelileri yükselirken, ham petrol yükseldi ve sterlin değer kazandı.

Piyasaların kapanışında dolar ve euro rakamları:

ABD verileri açıklandıktan sonra dolar ve euro rakamları şöyle:

Piyasalar ve doların beklediği ABD rakamları açıklandı 49 yılın rekoru

ABD verileri açıklanmadan önce dolar ve euro ne kadardı? 

Dolar dün neden yükseldi? : Yatırım uzmanlarına göre Fed'in faiz artışı sonrası ABD tahvil faizlerinin yükselmesinin doların yükselişinde etkili oldu. ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi, Fed Başkanı Jerome Powell'ın merkez bankasının gösterge faizi er ya da geç nötr seviyeye yükseltebileceğini söylemesi ile birlikte 2011'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Doları dün artıran etkenlerden biri de petrol fiyatlarındaki artışdı.

Altın fiyatları : Altın fiyatları güne yükselişle başlamıştı. Ancak öğleden sonra ibre aşağı döndü. Öğleden önce altının gramı 238 liradan satılıyordu. Öğleden sonra rakamlar şu şekilde oluştu: