BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakırlı şehit Pektaş yürek dağladı

Şırnak'ta şehit düşen Diyarbakırlı Abdülkadir Pektaş'ın bir hafta sonra terhis olacağı belirtildi.

Abone ol
Şırnak'taki askeri araca saldırıda şehit olan jandarma er Abdülkadir Pektaş'ın, 1 hafta sonra terhis olacağı öğrenildi.
 
İzmir'in Buca ilçesi Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki evlerinde acı haberi alan  Pektaş ailesi, evlerinin önünde taziyeleri kabul etti.Evin bulunduğu sokağa, Türk bayrağı asıldı. 
 
Diyarbakırlı oldukları öğrenilen aileden baba Celal ve ağabey Uğur,  taziyeleri kabul ederken gözyaşlarını tutamadı. 
 
Uğur Pektaş, gazetecilere, 6 ay önce izne gelip düğününe katılan  kardeşiyle en son telefonda dün konuştuğunu belirterek, "Kardeşim, askerde mayın  dedektörü kullanıyordu. Cuma günü terhis olacaktı. Son konuşmamızda, dışarı  çıkarmadıklarını anlatmıştı. Çok üzgünüz" diye konuştu. 
 
ALEM DİSKODA, BİZ Cudi'DE GABAR'DA
 
Bu arada, 4 kardeşin en küçüğü olduğu öğrenilen 21 yaşındaki  Abdülkadir Pektaş'ın, bir sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında, "Alem diskoda  barda, biz Cudi'de Gabar'da" yazdığı, 31 Temmuz Cuma günü de "Sana söylüyorum hey çok bilmiş hayat, bak sana rağmen mutluyuz inat" yazdığı gözlendi. 
 
Pektaş'ın cenazesinin, yarın Beşikçioğlu Camisi'nde kılınacak namaz ve  askeri törenin ardından, Kadifekale Şehitliği'ne defnedilmesi bekleniyor. 
 
NE OLMUŞTU?
 
Şırnak'ın merkeze bağlı Araköy köyü mevkisinde, terör örgütü PKK  mensuplarının yola döşediği patlayıcının, askeri aracın geçişi sırasında  patlatılması ve ardından teröristlerin roketatar ve uzun namlulu silahlarla  saldırması sonucu araçtaki uzman çavuş ve er şehit olmuş, bir er ve köy korucusu  yaralanmıştı.