BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da polise hain saldırı!

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde polis ekibine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda 1 polis şehit oldu, 1 polis yaralandı.

Abone ol

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde polis ekibine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda 1 polis şehit oldu, 1 polis yaralandı. Şehit polis memuru Zafer Sayıl, evli ve biri 2, diğeri 3 yaşında 2 çocuk babasıydı. Sayıl'ın cenazesi yarın memleketi Malatya'ya gönderilecek.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!..

İlçe girişindeki kontrol noktasında bulunan iki polis memuruna 4 kişi oldukları tahmin edilen teröristlerce ateş açıldı.

Saldırıda yaralanan polislerden Zafer Sayil kaldırıldığı Dicle Üniveristesi Tıp Fakültesi'nde şehit oldu. Yaralı polis Mustafa Işık'ın tedavisi aynı hastanede sürüyor.

Saldırganların içinde 4 kişi olduğu belirtilen gri renkli Opel marka otomobilin yakalanması için güvenlik güçleri alarma geçti.

Bismil ve çevre il ve ilçelerde geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

VALİ ÜMİTLİ KONUŞTU

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Bismil'de bir polisin şehit olduğu, bir polisin de yaralandığı saldırının ardından Dicle Ünivesitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Olayın faillerini bulmak için çalışmaların sürdüğünü belirten Toprak, şöyle dedi: "Gelecekten ümidini kesmiş bir kısım kişilerin terör örgütünün bir takım komplimanlarıyla milletimizi kaosa sürüklemek adına ve kendi çıkarlarını gerçekleştirmek adına yaptıkları bu durumun asla sonu yok. Sonlarının geldiğini görmekten dolayı böyle kent merkezlerinde de maalesef menfur saldırılarada girişme noktasına geldiklerini görüyoruz. Tüm arkadaşlar dikkatli bir şekilde sabırlı ve metanetli ama kararlı bir şekilde olayların üstüne bundan önce olduğu gibi bundan sonrada hep birlikte gideceğiz."

SALDIRI VATANDAŞA YÖNELİK 

Bu olayında milletin bizahi kendisine yapıldığını ifade eden Toprak sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:"Vatandaşımızın kendisine yönelmiş olan saldırılardır. Çünkü burada bir polis memurumuz yaralandı. Bir polisimizde şehit oldu. Şehit polisimizin iki tane de çocuğu var. Evlatları yetim kaldı. Bu gibi olaylar belki bizi biraz daha pekiştiriyor. Milletimizin arasındaki bağları daha da güçlendiriyor. Ve bu gibi olaylar aslında terör örgütünün kime hizmet ettiğini daha açık ve net bir şekilde vatandaşlarımızda gösteriyor. Onun için vatandaşlarımızın hem bu gibi olaylardan ders çıkarması gerekiyor. Hem de son yapılan ve terör örgütünü ortadan kaldırmaya yönelikte terör örgütünün esasında vatandaşımıza zulüm haline gelen bu eylemlerinin de sonucunda vatandaşımızın daha iyi bir algılar hale geldiğini de görüyoruz. Ve bize gelip çok teşekkür ediyorlar. Bazı kişiler gündemi karalamak için bir takım peşin fikirli yaygara faaliyetlere girişebiliyorlar. Ama gerçek manada biz vatandaşımızın içindeyiz. Vatandaşımızla birlikteyiz.

BÖLGE SORUMLUSU ÖLDÜ MÜ?


Vali Toprak, Diyarbakır, Elazığ arasındaki Görese Dağı'nda düzenlenen operasyona da değinerek, bunada örgütün sözde Amed (Diyarbakır) sorumlusunun öldürüldüğünü düşündüklerini söyledi. Toprak, "Bizim Görese Dağı'nda da yapmış olduğumuz operasyonda da ana karargahı da etkisiz hale getirilmişti. En son olarak Bingöl'de Görese Dağı'ndaki operasyondan kaçarak Bingöl de yakalanan iki teröriste buradaki terörizm faaliyetlerine karışmasından dolayı adli makamlarca Diyarbakır'a gönderildiler. Ve anlaşılıyor ki hem Görese Dağı'ndan ele geçen bilgisayarla, dökümanlar, diğer malzemeler, günlükler, notlar, terör örgütlerinin dijital kaynakları dahil olmak üzere ve 'Ana Andok' denilen tesisinde ele geçtiğini ifade ediyoruz. Dolasıyla burada sözde Amed eyaleti gibi sözde bir yapının yöneticisi bölge sorumlusu komutanı ve onun yardımcısının da etkisiz hale getirildiğini düşünüyoruz, değerlendiriyoruz." açıklamasında bulundu.

Saldırıda şehit olan polis memurunun yakınları sinir krizleri geçirirken aileyi Vali Mustafa Toprak ile Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam teseli etmeye çalıştı.