BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.443,52
HABER /  GÜNCEL

Meteoroloji yeni açıkladı kar geliyor dikkat

Meteoroloji Yüksek Mühendisi Gökhan Abur, hava durumunu değerlendirdi. Haftasonu Marmara ve İstanbul'da yer yer kar yağışı görülecek.

Abone ol

Meteorolojiden gelen yen uyarıya göre bu hafta sonunda Balkanlar'dan dondurucu soğuklar ve kar geliyor.

Hava sıcaklığı 10 derece birden düşecek. Marmara bölgesinde haftasonu kar başlayacak.

Balkanlardan gelen soğuk rüzgarların etkisiyle sıcaklıklar azalacak. 
Haftasonu yurt genelinde kar yağışları artacak. 


Soğuk hava etkisini hissettirmeye başladı. Bolu,Bilecik ve Erzurum da kar yağışları başladı. Soğuk hava etkisini iç ve doğu anadoluda etkisini gösterdi.

ÖNCE SICAKLIK ARTACAK ARKASI KAR OLACAK

Yağışlar aralıklarla devam edecek. Sıcaklıklar Perşembe gününden itibaren artacak, ancak Marmara bölgesi başta olmak üzere Cumartesi ve Pazar günü kar yağışı gelecek. Haftasonu soğuk hava etkisini artıracak. Cumartesi günü Trakya'dan soğuk rüzgarlar gelecek yer yer yoğun kar yağışları olacak.

BURALARDA FIRTINALAR KOPACAK

Meteoroloji'den yapılan açıklama şöyle:

"Bugün öğle saatlerinden sonra Güney Ege kıyılarında başlayacak yağışların, akşam saatlerinden itibaren etkisini arttırarak özellikle bu gece ve yarın sabah saatlerinde Muğla kıyılarında (Bodrum, Marmaris, Ortaca, Datça, Köyceğiz, Dalaman ve Fethiye) kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Su baskını, yıldırım, kısa süreli fırtına, su hortumu riski vb. ) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

METEOROLOJİ'DEN İKİNCİ UYARI

Bugün öğle saatlerinden sonra güneybatı kesimlerde yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların, bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde hava sıcaklığındaki azalışa paralel olarak Isparta, Burdur, Afyon, Uşak, Denizli'nin yüksek kesimleri, Karaman, Konya'nın güney ve batı çevreleri ile Batı Toroslar'da kar şeklinde görülmesi beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur, iç ve yüksek kesimlerde yoğun kar şeklinde olması beklenirken Giresun ve Trabzon'da kuvvetli, Rize ve Artvin'de çok kuvvetli ve şiddetli olacağı kaydedildi.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Meteoroloji, rüzgarın Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Karadeniz kıyılarında kuvvetli olarak esmesini beklediğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Çok bulutlu, sabah ilk saatlerde hafif yağmur ve sağanak yağışlı.(7)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu. (5)

İZMİR: Parçalı çok bulutlu.(12)

ADANA: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı.(22)

ANTALYA: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı.(21)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar yağmur ve karla karışık yağmurlu.(6)

ERZURUM: Parçalı çok bulutlu ve kar yağışlı.(1)

DİYARBAKIR: Parçalı çok bulutlu.(14)