BIST 9.916
DOLAR 32,43
EURO 34,73
ALTIN 2.438,11
HABER /  GÜNCEL

DGS sonuçları açıklandı ÖSYM DGS sonuç sorgu ekranı

DGS sonuçları açıklandı. ÖSYM'den gelen son dakika DGS sonuçları açıklamasına göre 2016 DGS sınav sonuçları sonuc.osym.gov.tr'den erişime açıldı.

Abone ol

DGS sonuçları açıklandı. DGS sonuçları sorgu ekranı ÖSYM ile aynı anda internethaber.com'da. 2016 DGS sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinden sorgulanabiliyor. 

DGS sınav sonuçları öğrenciler tarafından merakla bekleniyordu. DGS sınav sonuçları açıklandı. ÖSYM konu hakkında bayram sonrasında DGS sınav sonuçlarının açıklanacağını duyurmuş fakat kesin tarih verilmemişti. ÖSYM bugün DGS sınav sonuçlarını açıkladı. İşte DGS sınav sonuçları sorgulama ekranı

DGS sınav sonuçları açıklandı ve öğrencilerin meraklı bekleyişi son buldu. ÖSYM kesin tarih vermese de sınav sonuçlarının bayram sonrasında açıklanacağını bildirmişti.ÖSYM bugün DGS sınav sonuçları açıklandı. İşte öğrencilerin DGS sınav sonuçlarını öğrenebileceği sorgulama ekranı.
DGS sonuclari sorgulama ekrani internethaber.com'da. DGS sonuçlarını yukarıdaki resme tıklayarak sorgulayabilirsiniz.

DGS SONUÇLARI NEDEN GEÇ AÇIKLANDI?

YÖK üyesi Abdullah Çavuşoğlu, Kurban Bayramı sonrasında açıklanması beklenen ama bir türlü açıklanmayan DGS hakkında Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Sınavın üzerinden 1 ay geçmesine rağmen sonuçlarının hala açıklanmaması sosyal medyada büyük tepkiye yol açarken, Çavuşoğlu’da gecikmenin nedenini ‘silgi tozu’ olarak belirtti. Çavuşoğlu Twitter hesabı üzerinden, "Ağırlıklı olarak kitapçıklar arasına sıkışan silgi tozlarının tarayıcılar üzerindeki negatif etkilerinden dolayı geciken DGS ise insh.cumaya. DGS’deki gecikmeye sebep olan silgi tozu sorunu ile ilgili olarak basımda formanın ön tarafında daha fazla pay bırakmak için bugün karar aldık" paylaşımında bulundu.

DGS 2016 İPTAL EDİLECEK Mİ?

Sosyal medya üzerinde Dikey Geçiş Sınavı’nın iptal olacağı söylentilerine de açıklık getiren Abdullah Çavuşoğlu, “DGS de iptal söz konusu değil. Personel şu an dahi mesaide. İnşallah cumaya süreç tamamlanmış olacak” ifadelerini kullandı.