BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,83
ALTIN 2.434,86
HABER /  POLİTİKA

Anayasa değişikliğinde üç parti anlaştı!

15 Temmuz başarısız darbe girişimi sonrası başlayan anayasa değişikliği çalışmalarında üç parti anlaştı. İktidar ve muhalefet, Anayasa'da ilk aşamada 7 maddeyi değiştirecek.

Abone ol

AK Parti, CHP ve MHP temsilcileri mini Anayasa değişkliği için biraraya geldi. Temsilciler toplantı sonrası basın açıklaması yaptılar. Yapılan açıklamada üç partinin 7 madde üzerinde uzlaşmaya vardığı bildirildi.

Basın açıklamasında AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, komisyonun uzlaştığı maddeleri liderlere ileteceklerini, 7 madde konusunda üç partinin anlaşmaya vardığını açıkladı.

"BAŞKA MADDELERDE DE ANLAŞILABİLİR"

AK Partili Gül'den sonra söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise anlaşmaya varılan 7 madde dışında, yeni maddelerde de anlaşmaya varılabileceğini söyledi. Tezcan şöyle konuştu:

 "Bu çalışmalarımızı genel başkanlarımıza aktaracağız. CHP olarak en başından beri bir tutumumuz vardı. Anayasa hazırlarken bizim düşüncemiz meclisteki bütün partilerin dahil olmasını düşünüyorduk. Arkadaşlarımızla samimi bir çalışma yürüttük bütün açıklığıyla düşüncelerimizi ortaya koyduk. Arzumuz bağımsız ve tarafsız bir yargı yaratıp siyasette uzlaşıyla birşeyler yapılabildiğini göstermek istiyorduk. İki partiden arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum."

"MÜŞTEREK BİR TEKLİFE DÖNÜŞECEKTİR"

Anayasa komisyonunun MHP'li üyes Mehmet Parsak da konuşmasında, komisyonun başka maddelerde de uzlaşabileceğini söyleyerek, yargı merkezli olmak üzere başka maddelerde de mutabakata varıldığını ifade etti. Uzlaşma nedeniyle komisyonda yer alan siyasi partilere teşekkür eder Parsak, ortaya çıkan değişikliklerin Türkiye için hayırlı olması temennisinde bulundu.