BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,95
ALTIN 2.448,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Devletin zirvesi nikah masasında

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da nikah şahitliği yaptı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti eski Erzincan milletvekili Tevhit Karakaya'nın kızının nikah şahitliğini yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kıydığı tören, Sheraton Otel'de düzenlendi.

Gökçek, Rıdvan Günel ve Hatice Karakaya'nın birbirleri ile evlenmek istediklerine dair başvuruda bulunduklarını belirterek, yapılan araştırmada evliliğe mani olacak bir durumun olmadığının anlaşıldığını söyledi.

Günel ve Karakaya'dan isteklerini bir kez de şahitlerin huzurunda dile getirmelerini isteyen Gökçek, ''evet'' yanıtını aldıktan sonra, Cumhurbaşkanı Gül'e şahitlik edip etmediğini sordu. Bunun üzerine Gül de '' Biz de hep beraber şahitiz burada. Hayırlı uğurlu olsun'' temennisinde bulundu.

Başbakan Erdoğan'da ''Şahit oldum, Allah'tan mutluluklar diliyorum'' dedi.
Şahitlik yapan Massar Bayatlı'da mutluluk dileğinde bulundu.

Nikahı gerçekleştiren Melih Gökçek, çifte mutluluklar diledi ve ''Sizlere Sayın Başbakanımızın dediği gibi en az üç tane evlat diliyorum'' diye konuştu.

Gökçek'in, evlilik cüzdanını Cumhurbaşkanı Gül'ün takdim etmesini rica etmesi üzerine de Gül, ''Hatice ile Rıdvan'ın bu mutlu gününde beraber olmaktan biz de mutluluk duyduk. Allah, ömür boyu saadet versin, mutlu olun. Sayın Başbakanımızın üç çocuk tavsiyesini ben de hatırlatacağım. Bu, bizim de tavsiyemiz. Katıldığımız bir tavsiye. Allah mesut, mutlu etsin'' diyerek evlilik cüzdanını gelin Hatice Karakaya'ya teslim etti.

Törene, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün yanı sıra çok sayıda milletvekili katıldı.