BIST 9.909
DOLAR 32,47
EURO 34,70
ALTIN 2.435,93
HABER /  DÜNYA

Devlet başkanının makamını fareler bastı

NİJERYA Devlet Başkanı Muhammadu Buhari makamını basan farelerle dünya gündemine çıktı. Buhari'nin ofisini fareler işgal etti. Başkan mecburen evden çalışacak.

Abone ol

Ofisini farelerin basması nedeniyle Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari'nin, 3 ay boyunca evinden çalışacağı bildirildi.

Devlet Başkanı Buhari, sağlık sorunlarının ardından tedavi için gittiği İngiltere'de 2 ay kaldıktan sonra geçen hafta ülkesine geri dönmüştü.

Hükümet Sözcüsü Garba Shehu, Buhari'nin yokluğunda ofis mobilyaları ve havalandırma sistemine fareler tarafından zarar verildiğini açıkladı. Shehu, Buhari'nin evinin yeterli donanıma sahip olduğu ve evinden mükemmel bir şekilde çalışabileceğini söyledi.

Bazı Nijeryalılar, uzun süren tedavisi nedeniyle Buhari'nin ülkeyi yönetemeyecek durumda olduğunu öne sürerek istifasını talep ediyor. Buhari'nin sağlık sorununun ne olduğunun açıklanmamasına tepki gösterenler de var.

Buhari ilk olarak Temmuz 2016'da Londra'ya tedavi için gelirken sağlık sorunu süregelen bir kulak enfeksiyonu olarak açıklanmıştı. Bu yılın Ocak ve Mayıs aylarında ise açıklanmayan sağlık sorunları nedeniyle Buhari tekrardan Londra'ya gitti.