BIST 9.705
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.430,14
HABER /  DÜNYA

Yemen’de otele hava saldırısı! Onlarca ölü var

YEMEN ’in başkenti Sana’nın kuzeyinde bulunan bir otele hava saldırısı düzenlendi. Saldırıda en az 35 kişi hayatını kaybetti. Saldırının Suudi Arabistan tarafından yapıldığı iddia ediliyor.

Abone ol

YEMEN ’in başkenti Sana’da bir otel bombalandı. Saldırının Suudi Arabistan tarafından gerçekleşmiş olabileceği düşünülüyor.

Reuters, saldırı sonucu en az 35 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.13 kişinin yaralandığı saldırının Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon uçakları tarafından gerçekleştirildiği iddia ediliyor.

Yemen'de Şii Husi hareketi başkent Sana ve ülkenin kuzeyini kontrol ediyor.

'DÜN GECEDEN BERİ EN AZ 80 KİŞİ ÖLDÜ' İDDİASI

Sosyal medya hesaplarında yayımlanan fotoğraflardaki dumanların da, bombardıman sonrasında yaşanan yangınlardan yükselen dumanlar olduğu belirtildi. Bazı sosyal medya hesaplarında ise, dün geceden bu yana süren bombardımanlarda en az 80 kişi öldü. Nasser Arrabyee adlı Twitter hesabında, 80 kişinin 20’si başkentin doğsunda, 50’si kuzeyde ve 10’u da batısındaki saldırılarda yaşamını yitirdi.

10 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ülkede, 2014'ten bu yana devam eden iç savaşta 10 bin kişinin hayatını kaybettiği ve milyonlarca insanın göçe zorlandığı tahmin ediliyor.