BIST 9.923
DOLAR 32,44
EURO 34,81
ALTIN 2.446,94
HABER /  RAMAZAN

Devlet Bahçeli oruç tutmuyor mu işte olay resmin aslı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oruç tutmuyor mu? Bahçeli'nin Ahmet Hakan röportajı ince belli çayla servis edilince sosyal medya karıştı. İşin aslı ise bakın ne?

Abone ol

Hürriyet Gazetesi Devlet Bahçeli röportajını Ramazan ayında elinde çay bayraklı bir resimle sununca ortalık karıştı. 'Bahçeli oruç tutmuyor mu' tartışmaları sosyal medyayı sarınca Hürriyet resmi siteden kaldırdı.

Peki o fotoğraf neyin nesiydi? Devlet Bahçeli röportaj sırasında çay mı içiyordu?
İşin aslı bildiğiniz gibi değil. Hürriyet'in verdiği o fotoğraf yeni röportajdan değil 11 Haziran'da yapılan bir çekimden.

Röportajı yapan Ahmet Hakan da Hürriyet'in bastığı resmi patladı ve 'Utanmalılar' dedi.


O FOTOĞRAFI BEN ÇEKTİM

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı ve Hürriyet Gazetesi foto muhabiri Rıza Özel fotoğrafı çeken kişi. Özel twitter hesabından işin aslını şu sözlerle açıkladı;

-"MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin elinde çay bardağı olan karesini 11 Haziran'da çekmiştim. Yeni bir fotoğraf değil, arşivden bir kare."

İşte Özel'in Twitter'da paylaşarak iddiaları çürüttüğü o fotoğrafları:

ekran-resmi-2015-07-08-16.06.39.png

ekran-resmi-2015-07-08-16.06.13.png

AHMET HAKAN DA ÖZEL'İ DOĞRULADI: UTANIN!
Röportajı gerçekleştiren Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, kişisel Twitter hesabından, Bahçeli için yöneltilen eleştiriler karşısında sert bir tutumla "Bahçeli röportajında yayınlanan "Bahçeli çay içerken" fotoğrafı, arşiv fotoğrafıdır. Bahçeli'nin daha önce çekilmiş bir fotoğrafıdır. Bizim görüşme yaptığımız gündüz saatinde bahçeli niyetli olduğu için çay içmemiştir. Tezvirat yapanlar her açıdan utanmalıdır." diye eleştiride bulundu.

İşte Hakan'ın o tweetleri:

ekran-resmi-2015-07-08-16.07.14.png

İşte gazetenin internet sayfasından kaldırılan fotoğraf:

hurriyet-bahceli-cay-bardakli-fotograf.jpg