BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Başkanlık Divanı için MHP'den ilk yorum!

TBMM Başkanlık Divanı üye sayısı krizine çözüm bulundu. Buna göre AK Parti 8, CHP 4, MHP ve HDP ise 3'er üyeyle temsil edilecek.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA 

Meclis Başkanlık Divanı üye sayısı krizi sonlandı. 18 kişiden oluşacak Divan'da AK Parti 8, CHP 4, MHP ve HDP ise 3'er üye ile temsil edilecek. 

Meclis Başkanlık Divanı üye sayısı için partiler arasında dün uzlaşma sağlanamaması üzerine AKP, CHP ve HDP'nin 18 üyeli Divan Kurulu önerisi bugün Meclis Genel Kurulu'na taşındı. Öneri kabul edildi, Başkanlık Divanı'nın 18 üyeden oluşması kararlaştırıldı. Buna göre Divan'da AKP'nin 8, CHP'nin 4, MHP ve HDP'nin 3’er üyesi olacak.

MHP İTİRAZ ETMİŞTİ 

MHP üye sayısının 15 olmasında ve HDP'den daha fazla üyeye sahip olmayı talep etti. MHP'nin itiraz etmesinin nedeni de oy oranının HDP'den daha yüksek olması. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Siyasi Partiler Kanunu'nun 35. maddesine göre, oy sayısı fazla olan partiye fazla üyelik gerektiğini söylemişti.

MHP Grup Başkanvekili Semih Yalçın konuyla ilgili internethaber'e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

ÖNEMLİ OLAN PROBLEMİN ÇÖZÜLMÜŞ OLMASI

Sorun çözüldü, uzlaşıldı, arkadaşlarımız bu şekliyle karar verdiler, bunun üzerinden artık şöyle oldu, böyle oldu demek uygun olmaz, problemin çözülmüş olması önemli.

MECLİS'İN ÇALIŞIR OLMASI LAZIM

Hükümet kurma aşamasında krizin genişlemesi sıkıntı yaratır, önümüzde yapmamız gereken bir sürü iş ve işlem var, onların önünün açılmış olması bakımından iyi oldu.

Mühim olan problemin çözülmesidir, çünkü her hal ve şartta, bu ülkedeki en yetkili organın, Meclis'in çalışır olması lazım, dolayısıyla bu şekliyle niheyetlenmiş olması hayırlı olur inşallah.