BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 35,00
ALTIN 2.447,47
HABER /  GÜNCEL

Deniz Baykal öldü mü? Baykal'ın beyin ölümü iddiası doğru mu?

Deniz Baykal'ın beyin ölümü gerçekleşti iddiaları yeniden sosyal medyaya düştü. Peki Baykal hakkındaki iddialar gerçek mi? Baykal'ın beyni öldü mü son durumu nasıl? Doktorlardan 'öldü' iddiaları üzerine açıklama geldi.

Abone ol

İbn-i Sina Hastanesinde yoğun bakımda tutulan Deniz Baykal'a ilişkin spekülatif haberler ortalığı sardı. Deniz Baykal'ın beynindeki kanama ve geçirdiği operasyonlar sonrasında 'beyin ölümü'" gerçekleşti iddiası bir kez daha gündeme geldi. Baykal'ın eşi ve çocuklarını şoke eden iddiaya ilişkin Ankara Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş açıklama yapmak durumanda kaldı.

İbiş, Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin, "Basında ya da sosyal medyada spekülatif haberler çıkıyor beyin ölümüne dair. Kesinlikle böyle bir şey yok." dedi.

Peki Deniz Baykal'ın son durumu nasıl? Beynindeki ödem ve kanama durduruldu mu? Deniz Baykal ne zaman uyandırılacak? Kamuoyunun merak ettiği sorulara da Profesör İbiş yanıt verdi.

Deniz Baykal'ın eşi Olcay Baykal hergün hastanede ve kocasının yanından ayrılmıyor. Olcay Baykal ünlü siyasetçinin lise aşkı. Baykal'ın eşi Olcay Baykal emekli bir öğretmen. 

Baykal'ın takip ve tedavisinin yoğun şekilde yapıldığını ancak sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu ifade eden İbiş şu bilgileri verdi:
-"Bilinci kapalı, hayati bulguları kontrol altında, herhangi bir belirgin anormallik yok. Bu güzel yönü" .

Baykal'ın beyin ölümü iddiası doğru mu? : - Basında ya da sosyal medyada değişik spekülatif haberler çıkıyor, beyin ölümüne dair. Kesinlikle böyle bir şey yok. Kesinlikle bu haberler doğru değil."

Baykal neden uyandırılmıyor? - "Çünkü, uyanık kaldığı süre içinde beyin yoruluyor. Onu önlemek, beyni daha fazla korumak için uyutma işlemine devam ediliyor."

Beyin ölümü nedir? Beyin ölümünde dirilen var mı?

Felç ya da kalıcı hasar var mı? : Hastada kalıcı hasarın söz konusu olup olmadığına yönelik İbiş, sürecin çok önemli olduğunu, süreç içinde anlık değişiklikler yaşanabildiğini, sonucun nereye varacağını, nasıl olacağını bugünden söylemenin mümkün olmadığını bildirdi. İbiş, "Süreci hep beraber takip edelim, süreci hep beraber gözlemleyelim. Elimizden geleni yapacağız, elbette iyileşmesi için de inancımızı ve duamızı eksik etmeyeceğiz." dedi.

Olcay Baykal kaç yaşında Deniz Baykal'ın eşi kimdir?

Ataç Baykal ne iş yapıyor Deniz Baykal'ın profesör oğlu kimdir?

Deniz Baykal'ın çocukları kızı Aslı Ataman FETÖ'cü diye...