BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

’’Demokratikleşme Paketi’nden gofret çıktı’’

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, demokratikleşme paketinin Kürt halkının beklentilerini karşılayamadığını savundu. <br/>Zivzik Köyü Ya...

Abone ol

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, demokratikleşme paketinin Kürt halkının beklentilerini karşılayamadığını savundu.
Zivzik Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği tarafından Şirvan ilçesine bağlı Dişilinar köyünde düzenlenen 2. Zivzik Nar Şölenine katılmak üzere Siirt’e gelen Tan, beraberinde Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ve parti yöneticileriyle etkinlik alanına geldi.
Siirt Belediye Başkanı Sadak, Kürt halkının omuz omuza vererek, anadili, kültür ve yaşamı üstündeki tüm yasakları bir bir kaldırarak, özgür, eşit ve demokratik bir yaşamın duvarlarını ördüğünü ifade etti.

’’PAKETTEN LOLİPOP ÇIKTI’’
BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan da, bu ülkede yaşayan halkların taleplerinin her halkın kendi dili, kültürü, inancı ve yaşam tarzların özgür ve eşit bir biçimde yaşamak olduğunu söyledi. Demokratikleşme paketini eleştirerek, paketin Kürt halkının beklentilerini karşılayamadığını savunan Tan, “Halka büyük umutlar verilmesine rağmen belki bu kez iyi bir demokratikleşme adımı atılır beklentilerinin hepsi boş çıtı. Paketten çıka çıka lolipop, gofret çıktı. Ardından seçimleri bekleyin deniliyor, ancak bu ülkede her yıl bir seçim olduğunu bu nedenle artık onlar ne yaparsa yapsın mühim olan Kürt halkının ittifakı ve birliği ve talepleridir” dedi.
Konuşmaların ardından şölen BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ve beraberindekilerin nar bahçelerinden sezonun ilk narını toplaması, gelen misafirleri nar ikram edilmesi ve halayların çekilmesiyle sona erdi.
(İHA)