BIST 9.099
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.326,06
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Demir Sabancı gayrimenkul avında!

ABD'de emlak avına çıkan Demir Sabancı, New York'ta bina arayışına çıktı.

Abone ol

Mortgage kriziyle ev fiyatlarının hızla düştüğü ABD'deki gayrimenkul avcılarına Türk sanayisinin önde gelen isimleri de eklendi.

2007'de Sabancı Holding'deki hisselerini satarak ayrılan ve kendi şirketi Sedes Holding'i kuran Demir Sabancı, New York'ta bina topluyor. Küresel finansın merkezi Manhattan'da bina toplayan Sabancı, ünlü emlak kralı Donald Trump'a da rakip oldu. Sabancı, 4 binaya 100 milyon dolar ödedi. ABD'de 2009'da 700 bin dolarlık sermayeyle Sedesco Inc. adlı bir şirket kuran Sabancı, New York'un batı kesimindeki East 64'üncü Street'te bulunan Weston House'daki 4 katlı tarihi bir binayı 2.9 milyon dolara satın aldı. Binayı şirketin merkezi yapan Demir Sabancı, East 61'inci Street ve Madison Avenue'de bir ofis binasının yüzde 60'ına ortak oldu. Demir Sabancı'nın üçüncü yatırımı ise İtalyan finans devi Banca Di Roma'nın binası oldu. Kentin doğu kesimindeki East 51'inci Street üzerindeki tarihi binayı alan Sabancı, buraya da 22 katlı kule dikmeyi hedefliyor.

ROCKEFELLER'A KOMŞU OLDU

Sabancı, ABD'de yaptığı alımlarla dünya finans devi Rockefeller'a da komşu oldu. 51'inci caddedeki binayı alan Sabancı, bu gayrimenkule 29 milyon dolar ödedi. Beyzbol takımı Yankees'nin ortak olduğu NYY Steak adlı restoranın da bulunduğu binayı yenileyen Sabancı, bunun için de 2 milyon dolarlık bütçe ayırdı. Binada Shizuka New York Spa'nın yanı sıra Banco Popular'ın da şubesi bulunacak.
 
Kaynak: Kerim ÜLKER/SABAH