BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan Şırnak'taki olay fotoğrafa açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şırnak'ta çekildiği iddia edilen fotoğrafa ilişkin Facebook hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Abone ol

Başbakan Davutoğlu, çatışma sonrası cesedin polis aracına bağlanarak sürüklenmesine ilişkin görüntülerin tasvip edilemeyeceğini söyledi ve olayla ilgili soruşturmanın açıldığını açıkladı.

HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik'in kayınbiraderi Hacı Lokman Birlik, polisin hendekleri kapatma gerekçesiyle düzenlediği operasyonda çıkan çatışmada öldürülmüştü. Birlik'in cesedi bomba tuzaklama ihtimaline karşı zırhlı bir aracın arkasında sürüklenmesi gündeme oturdu.

Başbakan Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabından yaptığı açıklamada, söz konusu terör örgütü mensubuyla ilgili görüntüleri tasvip etmediğini ifade etti.

SON DERECE YANLIŞ TAVIRLAR

Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bu olayla ilgili hukuki ve idari soruşturma için gerekli talimatlar verilmiştir. Bu son derece yanlış tavırlar her şeyden önce hukuk devleti kuralları içerisinde canlarını tehlikeye atarak terörle mücadele eden, bunu yaparken de bir tek sivilin bile zarar görmemesi için azami dikkat gösteren, bölge halkının güvenliği için gece gündüz görev yapan emniyet teşkilatımız tarafından kabul edilemez.

TERÖRE KARŞI HUKUK İÇİNDE MÜCADELE

Terörle yürüttüğümüz mücadeleyi kararlılıkla sürdürürken, hukuki zemini ve meşruiyeti aşındırmaya yönelik bu tür davranış ve tutumlara müsamaha göstermeyeceğimizi milletimize taahhüt ediyorum. Türkiye, terör örgütünün her türlü barbarlığına karşın, terörle mücadelesini hukuk içinde yürütecektir."

sirnak.20151005072921.jpg