BIST 9.884
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.445,71
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan Diyarbakır'da flaş açıklamalar!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'da AK Parti il kongresinde konuştu. Davutoğlu'nun gündeminde çözüm süreci vardı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'da AK Parti il kongresinde kouştu. Davutoğlu'nun gündeminde Kobani'de yaşananlar ve çözüm sürecinde gelinen son durum vardı. Çözüm süreci için her ne gerekiyorsa yapılacak diyen Davutoğlu; ' Çözüm süreci her ne suretle olursa olsun mutlaka başarıya ulaşacak, mutlaka analar arasındaki ebedi kardeşlik kaim kılınacak. Gençler, Diyarbakır sokaklarındaki gençler, Cizre'de, Van sokaklarındaki gençler, Edirne'de, Konya'daki gençler dağlarda karşı karşıya değil barış sofralarında bir arada olacaklar. Hiçbir şekilde onları karşı karşıya getirtmeyeceğiz.' dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları

Peygamberler şehir Diyarbakır'a selam olsun. Hepimizi şad eden bize yola gösteren mürşid şehir Diyarbakır'a selam olsun.

“KUMPAS KURDULAR YILMADIK”

Diyarbakır’dan Somali’ye de selam olsun. MİT müsteşarımıza kumpas kurdular. Biz yılmadık. Çözüm sürecine ivme kattık. Silahlı unsurlar Türkiye’yi terk etmeye başlamışken Gezi provokasyonları yaptılar. Ve bir anda bütün bir ülkeyi karanlığa boğmak istediler. Ama biz çözüm süreci yasasını çıkarttık. Çözüm süreci yasal bir çerçeveye oturdu.

davut11.jpg

OMUZ OMUZA YÜRÜYECEĞİZ

Diyarbakır'ın sokaklarında da birlikte yürüyeceğiz. Milletimizin eşit fertleri olarak Diyarbakır'da da Ortadoğu'da da dünyanın her yerinde de omuz omuza yürüyeceğiz. Ertuğrul Gazi'nin torunları, Selahaddin Eyyübi'nin torunları ayağa kalkacak, fitneye karşı ayağa kalkacak. Çatışmak isteyenlere karşı inadına barış, kardeşlik, yeni Türkiye, yeni Ortadoğu, yeni dünya diyecek.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Asırlarca bir arada yaşamış olan bu kardeşliği ayakta tutmaya çalışırken birileri aramıza fitne sokmaya çalışıyor. Biz çözüm sürecini milli bir proje olarak başlattık. Bu ülkelerin anaları evlat acısı ile ağladı. Biz bu kaderi değiştireceğiz. Geçmişte ne zaman bu meseleleri çözmek için yola çıkılmıssa hep engeller çıkarıldı. Rahmetli Özal çözüm için gayrete girmişti. 33 asker şehit edildi ardından da Özal vefat etti. Ardından çözüm süreci durdu. Sonra Gaffar Okan şehit oldu. Gaffar Okkan ismi her yerde barışın adı olmuştur.

KOBANİ’YE SELAM EDİYORUM…”

Türk ve Kürt kardeşler birlikte Kudüs’ün, Şam’ın özgürlüğü için çalışacaklar. Çözüm sürecini hiç aksamayan bir mekanizması çerçevesine oturttuk. Yeni Türkiye için tekrar yola çıkmışken 6-7 Eylül olaylarını çıkardılar. Kobani için çıkmadı o olaylar. Kobani’ye buradan selam ediyorum. Kobani’deki her kardeşlimin alnından öpüyorum. Kobani bize tarihin emanetidir.

Eğer bir yerde bir camiye saldırı olmuşsa, o camide yan yana duran kardeşlerimizi görürsünüz. Bu kardeşlik ebediyete kadar sürecek, işte bunun için 'Çözüm süreci' diyoruz. Çözüm süreci herhangi bir konjonktürel çaba değildir, çözüm süreci bir seçim kazanmak ya da kaybetmemek için açılan bir yol değildir. Çözüm süreci bu tarihdaşlığın, vatandaşlıkla buluştuğu kaderdaşlığın tesis edildiği bir süreçtir.


“TÜRK ULUSALCILARI DİYOR Kİ…”


Tarihdaşlık çözüm sürecinin ortak noktasıdır. Olaylar sakinleştiğinde bu kez de Cizre provokasyonları oldu. Onlara karşı da tedbir aldık. Ama bilisin ki her bir Cizreli bizim kardeşimizdir. Türk ulusalcıları diyor ki Selçuklu’yu, Osmalı’yı, Osmanlıcayı unutun gelin tarih öncesi bir medeniyet inşa edelim. Kürt Baasçıları da unutun o İslam asırlarını daha öncesine Medlere Perslere gidin diyorlar. Ama bilsinler ki Anadolu’nun mayası İslam mayası tevhit mayasıdır.

“HİLALİ BAYRAKTAN KALDIRMAK İSTEDİLER

Bir ara dedim tarihin parantezini kapatıyoruz. Türk, Kürt, Zaza yiğitler yine yan yana olacaklar. İnşallah bu ebedi kardeşlik daim kılınacak. İşte 28 Şubat’ta hilal İslamı temsil ediyorlar diye hilali, bayraktan kaldırmak isteyen Türk ulusalcılar çıktı. Bu al bayrak dünyada mazlumların tevhidin bayrağıdır. Bizler hilalin temsil ettiği İslamı temsil etmeye devam edeceğiz. Yeni bir Ortadoğu hedefliyoruz. Suriye’deki zalimlere karşı her yerde Türklerin, Kürtlerin ve Arapların oluşturduğu yeni bir Ortadoğu istiyoruz.

ÇÖZÜM SÜRECİ MİLLETİN MALIDIR

Çözüm süreci her ne suretle olursa olsun mutlaka başarıya ulaşacak, mutlaka analar arasındaki ebedi kardeşlik kaim kılınacak. Gençler, Diyarbakır sokaklarındaki gençler, Cizre'de, Van sokaklarındaki gençler, Edirne'de, Konya'daki gençler dağlarda karşı karşıya değil barış sofralarında bir arada olacaklar. Hiçbir şekilde onları karşı karşıya getirtmeyeceğiz.

Sadece bir tarafla değil bütün bir milletin malı olan Çözüm Süreci ile ilgili olarak bütün taraflarla görüşüyoruz. Bir kez daha söylüyorum: Çözüm Süreci milletin malıdır, milletin istikbalidir, milletin geleceğidir. Bütün vatandaşlarımızın istikbali olan Çözüm Süreci'ne sahip çkacağız.