BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan Demirtaş'a bomba tükürük cevabı

Başbakan Davutoğlu, Demirtaş'ın 'sınır açılsın IŞİD'i tükürümüzle boğarız' açıklamasına sınırda yaşanan olayı anlatarak cevap verdi.

Abone ol

Kobani'den kaçan 300 PYD'liden 250'sinin geri dönmediğini söyleyen Davutoğlu, "Meclis'te Demirtaş'ın kahramanlık hamaseti, alanda öyle değil" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 45 bölgesel ve yerel kanalın ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

'HADİ GERİ GİT' DİYORSUN GİTMİYOR

Davutoğlu, Kobani'den kaçıp gelen 300 PYD'linin 50 kadarının 'dönelim' dediğini anlatarak, ''Gerisi 'Biz Türkiye'de kalmak istiyoruz' dedi. Meclis'te Demirtaş'ın kahramanlık hamaseti, alanda öyle değil. Zaten savaşmaktan kaçmış gelmiş, 'Hadi geri git' diyorsun, gitmiyor. Ne yapalım peki? Dediği şuysa, 'Bırakın, Türkiye'deki Kürt vatandaşlar, gençler orada savaşsın'. Bunu yapmayız. Biz devletiz. Biz kimseyi ölüme gönderemeyiz'' ifadesini kullandı.

Demirtaş: Tükürüğümüzle boğarız

Partisinin grup toplantısında hükümetin Kobani politikasını eleştiren Demirtaş, şunları söylemişti:

"'Türk ordusu orada gitsin IŞİD'e karşı savaşsın' demedik. 'IŞİD'e karşı savaşmak için on binlerce genç var, kapıyı açın, onları orada tükürüğümüzle boğarız' dedik, buna izin vermiyorlar."

ONLARA O HAKKI TANIDIĞINIZ ZAMAN

Davutoğlu, şöyle devam etti:

''Onlara o hakkı tanıdığımız zaman, aynı hakkı Osmaniye'deki, Adana'daki, Hatay'daki Türkmenler de gelse dese ki, 'Ben de Bayırbucak için gidip savaşmak istiyorum', Akçakale'deki Arap vatandaşlarımız 'Ben de Telabyad için savaşmak istiyorum'. Biz vatandaşlarımızın hepsini Suriye'ye savaşmaya mı göndereceğiz? Sonra ne olacak, PYD'den memnun olmayan Kürt vatandaşlarımız da 'Ben de gidip başka bir Kürt örgüt için orada savaşmak istiyorum' dese onlara da izin verdiğimizde... Birisi de KDP'ye yakın olabilir. Bir Kürt örgüt başka bir Kürt örgütle veya Türkmen'le veya Arap ile bizim vatandaşlarımız Suriye'de birbirleriyle savaşır duruma düşer. Sorumlu devlet bunu yapabilir mi? Yapmayız. Ona izin vermeyiz. Bizim vatandaşlarımızın can güvenliği bizden sorulur."