BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan Aydın'da kritik mesajlar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Aydın il kongresinde çok kritik mesajlar verdi.

Abone ol

Aydın İl Kongresi'nde konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Hz.Muhammed hakkında çizilen karikatürlere değinen Davutoğlu, 'Peygamber Efendimiz ve Ashabına hakaret karşısında sessiz kalmayacak ve her zaman sesimizi yükselteceğiz' dedi.

İşte Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarından çarpıcı satırlar:

"GÖRMEK İSTEDİĞİMİZ TÜRKİYE BU"

2002 Türkiye'si bir İMF memuruna hesap vermek zorunda olan bir Türkiye idi. Türk Lirası'nın 6 sıfırla değerinin kalmadığı bir yıldı. 2002 yılı ve geçmiş yıllarda Türkiye Cumhuriyeti devleti, onurlu milletin aziz devleti kendi tankını yenilemek için tamir etmek için İsrail'e muhtaçtı. Eğer ecdad görseydi biz bu vatanı bu duruma düşsün diye kurtarmadık derdi. O aziz şehitler şimdi aramıza gelseler her halde derlerdi ki görmek istediğimiz Türkiye bu. Hiç kimseye boyun eğmeyen Türkiye Cumhuriyeti devleti bu. Değil bir IMF memuru, inşallah bütün insanlık Türkiye Cumhuriyeti devleti ve AK Parti ile gurur duyacak.

"2023'TE KENDİ SAVAŞ UÇAĞIMIZI YAPACAĞIZ"

İstiklalimizin sembolü dedim. Geçen hafta Savunma Sanayi İcra Komitesi'ni topladım. 2002'de tanklarını bile tamir etme acizliği olan Türkiye, bugün kendi savaş uçağının ön tasarım aşamasına gelmiş ve 2023'te kendi savaş uçağını yapan güçlü ve kudretli Türkiye Cumhuriyeti var. O zaman efeler yola çıktığında eski tüfekleri vardı ama onurları ile ayaktaydılar. 2002'ye geldiğimizde Türkiye'de bir AK Parti devrimi yaşandı. Millet Ak PArti'de buluştu, başını kaldırdı ayağa kalktı bir daha oturmamak üzere, durmamak üzere. İşte yeni Türkiye bu. Kimseye hesap vermeyecek, herkesten hesap soracak yeni Türkiye bu. Yine, Türk Lirası'nın paramızın değersiz hale geldiği 2002 ile bugünü karşılaştırın bugün küresel krize rağmen dünyanın yükselen ekonomik gücü haline gelmiş bir Türkiye var.

"PEYGAMBER'İMİZE HAKARET EDENE SESSİZ DURMAYIZ"

Ajanların ortaya çıkarmaya çalıştığı fitneleri engellemek için söylediğimiz gibi, dünyanın hiç bir yerinde Hazreti Peygambere hakaret edene sessiz durmayız. Hazreti Peygamber'in onuru, bütün bir insanlığın onurudur. O alemlere rahmettir. Hiç bir şekilde taviz de vermeyiz, sessizde kalmayız. Malesef o efelerin istiklal aşkı ile yola çıkan o efelerin manevi geçmişine hakaret edercesine o karikatürler yayınlandı ve buna kim sahip çıktı CHP sahip çıktı. Bizim prensibimiz bellidir şiddete ve teröre karşı çıkarız ama hakarete göz yummayız. Hazreti Peygamberin ve onun eshabının onurunu korumak için de her yerde sesimizi yükseltiriz ve yükselteceğiz.

DAVUTOĞLU'NDAN ADNAN MENDERES MESAJI

Adnan Menderes'e manen söz verdim. Dedim ki ahirette mekanın cennet olsun. Sen şehitsin, senin emanetini korumak gerekirse senin gibi dar ağacına yürümek konusunda 1 saniye bile tereddüt etmeyecğiz. Birileri karşımızda ey Aydınlı gençler her biriniz Adnan Menderes'siniz, her biriniz demokrasiye sahip çıkacaksınız. Her bir Aydınlı Menderes'tir. Hedefimiz makamlarımıza mevkilerimize değer katan tek şey milletimize hizmet etmek, milletimizle birlikte tarihe ve geleceğe yürümektir. Adnan Menderes'in şehadetinden sonra bazı gruplar hiyerarşi tanımadan ordu geleneğine saygı göstermeden paralel cuntalar yapılar oluşturmuş, Adnan Menderes'i şehadete götürmüşlerse işte şimdi de benzer bir tehlike ile karşı karşıya kaldığımızda demokrasiyi korumak adına hiç tereddüt etmedik. Türkiye'de 12 yılda darbe ve milli iradeye dışardan müdahale oyunları bütünüyle bozulmuştur.

"SİZLER, ŞEHİT BAŞBAKAN'IN EMANETİSİNİZ"

Artık Türkiye'de kimse darbeyi bir siyasi sözcük olarak kullanmıyor. Geçmişte TSK içinde böyle paralel yapılar oluşması gibi cunta şeklinde 17-25 Aralık olaylarında bir başka paralel çete Türk demokrasisine darbe vurmaya kalktı. Milleti arkasına almadan, millete hesap vermeden bu ülkeye hükmetmeye kalktı. Ama hesap etmedikleri şey şuydu, bu kez karşılarında kaya gibi duran AK Parti kadroları var. Bu paralel çete arkasındaki iş birlikçileri, Türkiye'deki yandaşları, ki onu biliyorsunuz CHP'deki bir vekil Kılıçdaroğlu'na 12 soru sordu. Aydın milletvekili de 'Eskiden ordu vardı mütdahale edebilirdik şimdi o da kalmad' deme gafletini gösterdi. Şimdi de yüzsüzce gelip Adnan Menderes'in memleketi Aydın'dan oy istiyorlar. Şimdi biz milli iradeye sahip çıktık ve sahip çıkmaya devam edeceğiz. Siz, Adnan Menderes'in bize emanetisiniz. Nasıl demokrasi Şehit Başbakanımızın bize emaneti ise Aydın da bize emanettir sahip çıkacağız ve çıkmaya devam edeceğiz. Onun için Aydın'ın da demokrasiye daha güçlü sahip çıkma vaktidir.

"AYDIN'I HER ALANDA ÖNCÜ YAPACAĞIZ"

Aydın'ı limanları ile bereketli toprakları ile Aydın'ın her köşesine gidip hizmet edeceğiz. Adnan Menderes'in bir dileği baraj Menderes Baraj'ını yapmak da AK Parti iktidarına nasip oldu. İnşallah Aydın'ın talebi olan çevreyolunu da tamamlayıp sizin hizmetinize açacağız. 116 km'lik bölünmüş yolu 341 km'ye çıkardık. İstiyoruz ki Aydın tarımda da öncü olsun, turizmde de öncü olsun, sağlıkta da öncü olsun ilimde de öncü olsun. Aydın'a daha bir çok müjde ve hizmet ile gelmeye devam edeceğiz, kucaklaşmaya devam edeceğiz.