BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,16
ALTIN 2.241,64
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu Trabzon'da CHP'ye yüklendi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu Trabzon'da, CHP liderine sular altında kalan İzmir'i hatırlattı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Mega Kent projesini bırakıp sular altında kalan İzmir'e bakması gerektiğini söyledi. Trabzon'dan 6 milletvekili isteyen Davutoğlu CHP, MHP ve HDP'nin paralel yapıyla işbirliği yaparak AK Parti'yi bitirmek istediğini ifade etti. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Trabzon'da partililere sesleniyor. Onbinlerin doldurduğu meydanda "Başbakan Davutoğlu" sloganlarıyla karşılanan Başbakan, Trabzon'un gösterdiği ilgiye teşekkür etti. İşte Davutoğlu'nun konuşmasından bazı satırlar;

"Burada bu topraklara muhteşem yüzyılı yaşatanlara selam olsun. Trabzon'un toprağına, suyuna selam olsun. Her bir Trabzonlu'ya selam olsun. Trabzonlu'ya dokunmak demek, Türkiye'ye dokunmak demektir. Türkiye'nin her yerinde Trabzonlu var. Ben hayatında olduğu yerde duran tek bir Trabzonluya rastlamadım.

Bize her yer Trabzon! Bizim seçim kampanyamıza da ilham verdi. Bir şarkımızda söylüyoruz bize her yer Türkiye!



"İZMİR'E SADECE İKİ GÜN YAĞMUR YAĞDI"


İzmir'e bakın, iki gün yağmur yağdı, zannedersiniz Venedik İzmir'e gelmiş. Şaşkın Kılıçdaroğlu kalkmış merkez Türkiye diyor. Bırak şimdi mega kenti, merkezi... Sen önce İzmir'i bir düzelt de daha sonra mega proje açıkla. İzmir gibi modern bir şehir su altında kalırda bu şekilde İzmirli rezil edilir mi?

Bu aklı kim verdiyse, yalan. Günlerdir verdiği tüm rakamlar yalan diyorum, tekrar ediyor. Doğrusu söylediklerinine hiçbiri kendine ait değil. Veriyorlar eline kağıdı okuyor. Trabzon'da bir ağacı olmayanın millete söyleyecek sözü olur mu? 

İstanbul'da dünyanın en büyük havalimanını inşa ediyoruz. Bunu kim yapıyor? Havalimanının hemen ötesinde, dünyanın en uzun kuleli asma köprüsünü de biz yapıyoruz. Hani Yavuz'un ismini verdiğimiz Yavuz Sultan Selim Köprüsü... Dünyada ilk kez olacak. Üç katlı boğazdan geçecek bir tünel.

Doğu Karadeniz'de çift tüplü tünelini kim yapıyor? AK Parti tabi ki... Dünyanın 5. büyük tünelini Konya'da açtık. Onlar konuşur, AK Parti yapar!

"HEPSİNE MEYDAN OKUYORUM"

Zamanla öğrenir belki ama Türkiye'nin kaybedecek zamanı yok. Hepsine meydan okudum: 81 ilde AK Parti diyecek. 7 Haziran'da seçimi kaybedersek bu görevi bırakacağım dedim. Peki siz kaybederseniz bırakacak mısınız dedim Bahçeli'den ses yok, Kılıçdaroğlu'ndan ses yok, Demirtaş'tan ses yok. Bunlar millete güvenmiyor. 

Seçime giderken birileri kulaklarına fısıldadı. Siz tek tek seçimi kazanamassınız ama birlikte hareket ederseniz o zaman Türkiye'nin beli kırılır dediler. Siz böyle bir şeye izin verir misiniz?

"AK PARTİ'Yİ BİTİRMEK İSTİYORLAR"

Yavuz Sultan Selim Han'ın fethettiği Kudüs'e Yahudiler'in mekanı dedi. Mescidi Aksa'ya postollarıyla giren İsrail ile neden dost olmadığımızı soruyor. Biz postallara girenlerle dost olmayız diyecek misiniz? Düne kadar dörtdüler. Dördü birlikte, yani MHP, CHP, HDP ve paralel birleşip AK Partiyi bitirmek istiyorlar. Üç tane parti var üç tane de çete!

Üç dört gün önce HDP'nin binalarına saldırı oldu. Hemen bu konuda tepki gösterdik ve yakalanmasını istedik. HDP kalktı bunun sorumlusu AK Parti'dir dedi. Elinde delil var mı peki? Yok! HDP'liler bir taraftan dediler ki "Saldıranlar MHP işareti yapıyorlar ama onlar değildir" dedi.

Hepimiz Trabzon şampiyon olduğunda bayram yaptık bayrak! HDP bir pas attı, MHP'de göğsünde topu indirdi ve dedi ki HDP doğru söyledi, bunu yaptıran AK Parti'dir. Düşünüyor musunuz terörü destekleyenler ile MHP birlikte hareket etti. Kılıçdaroğlu'da aynı sesle AK Parti dedi. Paralel medya ve
Doğan grubu da aynı şeyleri söyledi.

DHKP-C bomba koyuyor. Diyor ki HDP eş başkanı, bunu DHKP-C yapmamıştır. Görüyor musunuz işbirliğini. Aynı gün Kandil açıklama yapıyor ve HDP oy verin diyor.

Paralel, PKK ve DHKP-C bize karşı birleştirdiler. Bunların derdi Türkiye'yi kaosa sürüklüyor. Hepsi birden karşımızdalar. 

Her dağda nefesimiz var. Her türküde sesimiz var, her vatandaşda gönlümüz var, gönlümüz var. 

"2002'DE TÜRKİYE'YE BAŞEĞDİRDİLER" 

2002'de Türkiye ne haldeydi? 2002'de bu koalisyon hükümetleri başımızı eğdi. Bizi IMF muhtaç etti. Yavuz Sultan Selim'in çocukları silahı bile yapamıyordu da dışarıdan alıyordu. Tank yapamıyordu ABD'den alıp İsrail'e tamir ettiriyordu. Türkiye kendini tankını yapıyor. Altay tankını yapıyor. Kendi helikopterini, ATAK helikopterini yapıyor. Kendi bölgesel uçağını yapıyor, kendi uzay ajansını kuruyor. 

Kılıçdaroğlu baktı üretemedi, 81 vilayete gitmeden, adını sorsan bilemez kalkıp 82 vilayet kuracağım diyor. Sen önce elindeki büyükşehirleri yönet, boyunu aşma!

Çay fiyatlarını açıkladık, yüzde 13,5'lik bir zam. Enflasyonun çok üstünde bu rakam. Şimdiden bereketli olsun."