BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu muhalefete meydan okudu!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM'de bütçe görüşmelerinde CHP'nin liderlik eleştirisine, “Benim liderliğe gelişimde kaset oyunları olmadı” ifadeleri ile cevap verdi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP grubu tarafından kendisine yöneltilen “AK Parti'nin lideri kim?” sorusuna, “AK Parti siyasetinin 13 yıllık başarı hikayesinin efsanevi kurucu lideri Recep Tayyip Erdoğan. Ben partimin bütün delegelerinin oyları ile efsanevi bir liderden liderliği devraldım” şeklinde cevap vererek, kendisinin liderliğe gelişinde kaset oyunları olmadığını söyledi.

Ahmet Davutoğlu, TBMM'de konuştu. 2016 bütçesi görüşmelerinde konuşan Davutoğlu, terör ve şiddetin Meclis'in idaresini ipotek altına alamayacağını söyledi. İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

"Çok zor; ancak çok değerli bir coğrafyadayız. Tarih bizim civarımızda akıyor, bundan sonra da böyle olacak. Ya özne olarak bunu şekillendireceğiz ya da köle olarak yaşayacağız. Bütün Meclis adına söylüyorum ki bu coğrafyaların kaderinde Türkiye, özne olarak kalmaya devam edecektir.

"BÜTÇEMİZ 5 KAT ARTMIŞTIR"

2002 bütcemiz 2016 yılında yaklaşık 5 kat artmıştır. 13 yıldır yaptığımız bütçede sadece insanımızı odağa aldık. İç politikada da dış politikada adaleti ve insanı esas aldık.

"PARALEL YAPILARI KABUL ETMİYORUZ"

Biz sonsuza kadar bu topraklarda hep birlikte olmaya devam edeceğiz. Biz kimsenin hayatını müdahale etmedik, olmayacağız da. Paralel yapıları kabul etmiyoruz. Biz gücümüzü karanlık odaklardan değil secdeye giden o ak alınlardan alıyoruz.

İki seçim yaptık, bir yıl içerisinde. Bu iki seçim döneminde de yaşanan tüm tıkanıklara rağmen bu ülkeyi bir an bile sahipsiz, bir an bile hükümetsiz bırakmadık. 7 Haziran akşamı AK Parti'nin demokrasi kürsüsenden verdiğim sözü bugün yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Sayın Kılıçdaroğlu kendisine yakıştıramadığım şekilde hitap ederken 'bunlar' diye hitap etti. “Bunlar" dediği Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti. Ben bundan sonra kendisine ‘ana muhalefet partisi lideri’ olarak hitap edeceğim, umarım ders alır. ‘Bunlar Türkiye’yi yönetemiyor’ diyor. Sayın Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi kimin yöneteceğine millet karar verir.

"EFSANEVİ BİR LİDERDEN DEVRALDIM"

Genelbaşkanlarınız 'AK Parti'nin lideri kim?' diye sordu haddi olmamasına rağmen. Ben burada olmama rağmen. Evet meydan burada söylüyorum, AK Parti siyasetinin efsanevi kurucu lideri Recep Tayyip Erdoğan'dır. Ben efsanevi bir liderden başkanlığı devraldım.

Cumhurbaşkanımız yüzde 52 oyla seçildi, bunu kimse örtbas edemez. Çatı aday oluşturdunuz 2014'te. Kendiniz meydana çıkmaya korktunuz. Bir işe de yaramadı. Bırakın şimdi gelecek seçimlere hazırlanın çalışın ve kazanın seçimleri siz oturun o koltukta.

"VAATLERİMİZİN YÜZDE 82'SİNİ YERİNE GETİRDİK"

Vaadlerimizin yüzde 82'sini yerine getirdik, asgari ücreti bin 300 liraya çıkardık. Emekliye zam yaptık. 14 yıl içerisinde verdiğimiz tüm sözleri yerine getirdik. Bütçede en büyük payı eğitime ayırıyoruz."