BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.436,67
HABER /  SPOR

Daumdan son haberler

Fenerbahçe'de 2. Daum dönemi başladı. Alman hocanın isteği üzerine sarı lacivertli yönetim transfere de hızlı girdi.

Abone ol

Leverkusen'de forma giyen İsviçreli 23 yaşındaki orta saha oyuncusu Barnetta ile ön anlaşma yapıldı.

Teklif götürülen Aurelio ve Appiah dönüş sinyali verdi, Tuncay ise süre istedi.

Aykut Kocaman sportif direktör oluyor. Koch yardımcı hoca olarak dönüyor. Antrenör Özen görevinde kalıyor.


Luis Aragones ile yollarını ayıran F.Bahçe, teknik direktör olarak eski çalıştırıcısı Christoph Daum ile anlaştı. Sarı-lacivertlilerin Alman teknik adamla resmi sözleşme imzalamak için İspanyol hocayla yollarının hukuksal olarak ayrılmasını beklediği, ardından Daum'un hemen Türkiye'ye gelerek işbaşı yapacağı ifade edildi. Yeni Şafak'tan Ahmet Bıyıklı Daum transferinin perde arkasında yaşanan gelişmeleri anlattı:

ANLAŞMA BÖYLE SAĞLANDI

“Başkan Aziz Yıldırım'ın 'Süper Lig'de 3 yıl üst üste şampiyon olacağız. F.Bahçe her yıl Şampiyonlar Ligi'nde yer alacak” sözleri üzerine yöneticiler İlhan Ekşioğlu ve Murat Özaydınlı 27 Mayıs'ta İspanya'ya gitti. Mallorco'da Daum'un yazlığında saat 14.30'da gerçekleşen görüşmede iki yönetici Alman hoca ile el sıkıştı. Ekşioğlu ve Özaydınlı, Daum ile önce yemek yedi ve ardından protokol imzaladı. Anlaşmanın ardından başkan Aziz Yıldırım telefonla bilgilendirildi.

ZAMLI DÖNÜYOR

Yapılan görüşmelerde 2+1 yıllık anlaşılan Daum, yıllık 3.5 milyon eurodan toplam 10.5 milyon euro karşılığında eski kulübüyle sözleşme imzalamayı kabul etti. Anlaşmada Daum'a ayrıca şampiyonluk için 500 bin dolar, UEFA Kupası'nda her tur için esktra prim verilecek. 2003-2006 yılları arasında F.Bahçe'de görev yapan Daum, yıllık 2.5 milyon euro alıyordu. Anlaşmada ayrıca Alman hocaya iki adet şöförlü araç, çocukları için özel bakıcı, aşçı ve hizmetkâr tutulacak.

SPORTİF DİREKTÖR KOCAMAN

Daum'un yardımcılığını şu anda mevcut kadroda görev yapan antrenörlerden Önder Özen ile Alman çalıştırıcıyla daha önce F.Bahçe'de çalışan Ronald Koch üstlenecek. Aykut Kocaman da Sportif Direktör olarak 13 yıl aradan sonra sarı-lacivertli kulüpte görev alacak. Tam yetki ile menajer olacak Kocaman, takımın organizasyonları, kamp programları, oyuncuların sıkıntılarıyla ilgilenecek ve futbolcularla yönetim arasında köprü olacak. Kocaman, kendisine yapılan bu teklif için sarı-lacivertlilerden düşünmek için süre istedi.

BARNETTA FENERLİ GİBİ

Daum, yönetimden Bayer Leverkusen'de forma giyen İsviçreli orta saha oyuncusu Tranquilla Barnetta'yı istedi. Yönetim, 23 yaşındaki orta saha oyuncusuyla yaptığı görüşmelerde bu transferi bitirdi. Yönetimin resmi olarak açıklamamasına rağmen Alman Bild ve Köln Expres gazeteleri de Barnetta'nın F.Bahçe ile kesin olarak anlaştığını duyurdu.

3 OYUNCU GERİ DÖNECEK Mİ?

Yönetimin yetki verdiği Daum ayrıca F.Bahçe'den ayrılan 3 oyuncunun da daha geri dönmesi için girişimlerde bulundu. Appiah, Aureilo ve Tuncay Şanlı ile görüşen Alman çalıştırıcı, 3 oyuncuya da kapısının açık olduğunu söyledi. Appiah ve Aurelio yeniden F.Bahçe'ye dönüş için yeşil ışık yaktı. İngiltere'de kalmak isteyen Tuncay ise düşünmek için süre istedi. Öte yandan Köln Başkanı Wolfgang Overath Daum'un F.Bahçe ile anlaştığını açıkladı.