BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.243,22
HABER /  DÜNYA

Darbuka ve klarnet eşliğinde sahur keyfi

Bursa Folklor Eğitim Merkezi (BURFEM) üyesi gençlerden oluşan ekip, Balkan göçmenlerinin yoğun yaşadığı Selamet ve Gülbahçe Mahallesi sakinl...

Abone ol

Bursa Folklor Eğitim Merkezi (BURFEM) üyesi gençlerden oluşan ekip, Balkan göçmenlerinin yoğun yaşadığı Selamet ve Gülbahçe Mahallesi sakinlerini darbuka ve klarnet eşliğinde bir masa etrafında topladı.
Bursa Folklor Eğitim Merkezi (BURFEM) üyesi gençlerden oluşan ekip, Bursa merkez Osmangazi ilçesindeki Selamet ve Gülbahçe Mahallesi sakinlerini klarnet, def, davul ve darbuka eşliğinde söyledikleri Balkan ezgilerinden oluşan şarkılarla sahura kaldırdı. Kostüm giyerek sokaklarda dolaşan grup, renkli görüntüler oluştururken, mahalle sakinleri de yaptıkları börekleri, tatlıları ve geleneksel yemekleri ekibe armağan etti. Ekiple birlikte sokak sokak dolaşarak komşularını uyandıran vatandaşlar, mahallenin ortasına kurulan sofrada bir araya geldi. Mahalle olarak yaşatılan geleneğin çok güzel olduğunu değinen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, herkesin severek bu organizasyona katıldığını söyledi.
Mahallelinin hep birlikte yaptığı sahur etkinliğine AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ve Önder Matlı da katıldı.
(İHA)