BIST 8.728
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.241,78
HABER /  SEÇİM

Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanma işlemi başladı

Cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanacak olan 52 milyon 894 bin 115 seçmen saat 08.00'da oy vermeye başladı.

Abone ol

İlk defa Cumhurbaşkanlığı için oy kullanılırken, seçmenler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş için oy verecek.

Seçmenler, T.C. kimlik numarası bulunan resmi nitelikteki belgelerle oy kullanabilecekler. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün oy kullanacağı Çankaya İlköğretim Okulu'nda vatandaşlar oy vermek için saat 08.00'da sandık başına geldi. Cumhurbaşkanı Gül'ün oyunu vermesi için saat 14.00'da Çankaya İlköğretim Okulu'na gelmesi bekleniyor.  

 Sabah erken saatlerden itibaren oy kullanacakları okullara gelen vatandaşlar, destekledikleri cumhurbaşkanı adayına oylarını verdi. Oyunu kullanan bir vatandaş, “Hayırlı uğurlu olsun. Tatile gitmedik seçimi bekledik” dedi. Oy vermek için tatilden döndüğünü belirten bir vatandaş da, “Tatildeydik, oy kullanmak için geldik. Hemen geri döneceğiz” diye konuştu.

Sabah 08.00’da başlayan oy kullanma işlemi saat 17.00’da sona erecek. Bu seçimde ilk defa oy pusulalarında adayların fotoğrafları yer alıyor. Pusulanın ilk sırasında Recep Tayyip Erdoğan, ikinci sırada Selahattin Demirtaş, üçüncü sırada ise Ekmeleddin İhsanoğlu'nun fotoğrafı bulunuyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ SON SONUÇLARI

Seçim sonuçları - Cumhurbaşkanlığı seçimi il il sonuçlar

Recep Tayyip Erdoğan'ın oyu kaç son seçim sonuçları?

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun oyu kaç? Son seçim sonuçlarır