BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan CHP'ye 'terörist' yanıtı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, kendisini terör örgütlerine yarıdm sağlamakla itham eden CHP'ye zehir zemberek bir yanıt verdi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, CHP'nin kendisi hakkında 'terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptğı' iddiasıyla verdiği gensoruyla ilgili ilk kez konuştu.

Yeni Şafak gazetesinden Abdülkadir Selvi'ye konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Irak'ta yaşanan gelişmeler ve IŞID ile ilgili durumu şöyle özetledi:

GEÇEN YIL IŞİD'İ TERÖR ÖRGÜTÜ İLAN ETTİK

10 Ekim 2013'te biz IŞİD'i terör örgütü ilan edip, Resmi Gazete'de yayınlamışız. IŞİD ile ilgili bizim tutumumuz belli. Böylesine kritik bir dönemde benimle ilgili gensoru veriyorlar. Burada Türkiye'yi savaşa sokmakla suçlanıyorum. Zaten Türkiye'nin etrafı savaş alanı.

CHP'DEN AHMET DAVUTOĞLU'NA TERÖRİST SUÇLAMASI

VATANDAŞI GÜVENLİĞİNE HALEL GETİRİYOR

Türkiye kamu düzenini koruyor ve bir savaşa müdahil olmuş değiliz. Bu önemli bir başarı. Türkmenlere müdahil oluyoruz. Bir yandan neden Türkmenlere yeterli koruma sağlamıyorsunuz diye soruyorlar. Bu gensoru alıkonulan vatandaşlarımızın güvenliğine halel getiriyor. ansiyonun yükselmesinin vatandaşlarımızı nasıl tehlikeye attığını biliyorlar ama bizi kıskaca almak istiyorlar.

KURTARSAK ŞOV, ÖLSELER...

Kurtarsak şov yapmış olacağız, Allah muhafaza vatandaşlarımızın başına bir şey gelse, onları kaybetsek üzerimize yüklenecekler. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde bizi zora sokmak için kullanacaklar. Tahliyeyi geciktirdiğimiz iddiası da yalan, kadın ve çocukları getirme teklifini reddettiğimiz de yalan. Vatandaşlarımız açısından bir tehlike yok.'