BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.439,55
HABER /  POLİTİKA

Çocukluk arkadaşı kripto FETÖ'cü çıkan Bakan kim?

Murat Yetkin bugünkü köşesinde halen görevde olan bir bakanın kripto FETÖ'cü çıkan çocukluk arkadaşını yazdı.

Abone ol

FETÖ'cü olduğuna dair emare olmayan arkadaşı için itiraz eden Bakan, önüne konulan MİT dosyasıyla dünyası yıkılmış.

Hürriyet gazetesi yazarı Murat Yetkin, FETÖ'cülerin gizli yazışma programı olan Bylock hakkında dair çarpıcı ayrıntılar aktardı.

MİT ÇÖZEMEDEN DARBE OLDU

MİT'in 2014 yılında ByLock yazılımının Litvanya’daki sunucusuna sızıp programı deşifre ettiğini yazan Yetkin, yazısında "Oysa MİT Cemaatin ByLock dosyasını geride bırakıp gizli örgütlenmenin haberleşmeyi Eagle yazılımı üzerinden yürüttüğünü saptamış, onun peşine düşmüştü bile. Eagle kodları tam olarak kırılıp yapılan hazırlığın darbe girişimi olduğu ortaya çıkarılamadan 15 Temmuz kanlı girişimi yaşandı." ifadelerine yer verdi.

MİT ile FETÖ arasındaki siber savaşa değinen Yetkin'in verdiği ayrıntılar bununla sınırlı değil. Halen görevde olan ismini vermediği bir bakanın çocukluk arkadaşıyla ilgili çarpıcı bir detayı yazar, köşesinde böyle anlatıyor:

BİR İLDE ÜST DÜZEY BİR GÖREVDEYDİ

"Halen görevde olan bakan üzüntüyle anlatıyordu. Çocukluğundan beri tanıdığı, Milli Görüş hareketinde birlikte yer aldığı bir arkadaşıydı söz konusu olan. Kendisi AK Parti’ye geçmiş ama o geçmemişti, bir ilde üst düzey bir görevdeydi.

15 Temmuz kanlı darbe girişimi ardından bir gün arkadaşının eşi arayıp yardım istemişti: Arkadaşı “Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)” üyesi olmak suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

Bakan hemen ne olduğunu anlamaya çalıştı, güvenlik yetkililerinden bilgi istedi.

Bu işte bir yanlışlık olmalıydı. Arkadaşının gerçekten de Gülen cemaatiyle hiç bir teması görünmüyordu. Çocuklarını o okullara göndermemiş, Bank Asya’da hesap açmamıştı, hatta Zaman gazetesine bırakın abone olmayı okuduğu dahi görülmemişti.

BİR YIL İÇİNDE BYLOCK İLE 109 KEZ "KITA İMAMI" İLE GÖRÜŞMÜŞ

Bakan inanamıyordu ama bir de MİT’ten gelen bir dosya sunuldu Bakana. Buna göre arkadaşının cep telefonunda ByLock yazılım programı yüklenmişti. Bu uygulama aracılığıyla yalnızca bir kişiyle haberleşmişti. Bir yıl içinde 109 kere ve sadece aynı kişiyle haberleşmişti ve o kişi istihbarat kayıtlarına göre o ildeki “kıta imamı” idi, yani askeri birlikler ona bağlıydı.

“Hemen elimi çektim” dedi Bakan üzüntüyle, “Yapacağım bir şey yok bu durumda.”

Bakanın çizdiği tablo, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un “kripto FETÖ’cüler” tanımına uyuyordu. Kendisini ne kadar iyi gizlemiş olsa da, ByLock yazışması, bakanın çocukluk arkadaşının tutuklanmasına yetmişti.