BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.247,12
HABER /  GÜNCEL

Çocuklara öyle bir şey söylemiş ki

Anaokulunda çocukların gözü önünde kendisini istemeyen sevgilisini hunharca öldüren katilin anlattıkları tüyler ürpertti.

Abone ol

Çocukların önünde anaokulu öğretmeni Derya Çakır'ı bıçaklayarak öldüren katil Ekrem Şarvan, kapıyı kilitledikten sonra "Çocuklara da tiyatro çekiyoruz" demiş.

İstanbul Bağcılar İstanbul Ticaret Odası (İTO) İlköğretim Okulu'nda, dün anasınıfı öğretmeni 25 yaşındaki Derya Çakır'a bir kurşun sıktıktan sonra boğazından ve sırtından bıçaklayan 33 yaşındaki müdür yardımcı Ekrem Şavran, “tasarlayarak canavarca his saiki ile adam öldürmek” suçundan tutuklandı.

ZAMANINDAN MÜDAHALE EDİLSEYDİ

Üsküdar'daki Paşakapısı Cezaevine konulan Ekrem Şavran, ifadesinde "Amacım aşkıma karşılık vermezse hem onu hem de kendimi öldürmekti" dedi. Ambulans ve polisin geç gelmesi yüzünden Derya’nın öldüğünü ileri süren Ekrem Şavran, “Zamanında müdahale edilseydi belki hayatta olurdu" diye ifade verdi.

ÇOCUKLARA "TİYATRO ÇEKİYORUZ" DEMİŞ

Okulda o gün nöbetçi olduğunu söyleyen öğrencilerden İsmail Kılınç, "O gün Ekrem Öğretmen çok sinirli ve asabiydi. Odasından çıktı Derya Hoca’nın yanına gitti. Ateş etmiş galiba biz duymadık. Sonra bıçak aldı. İçeri girdi kapıyı kilitledi. Çocuklara da tiyatro çekiyoruz demiş" dedi.

Polisteki işlemleri biten Ekrem Şavran, Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi. Ekrem Şavran ifadesinde “Derya Çakır'ın aşkına karşılık vermedi. Annesiyle 7-8 gün önce konuştum. Annesi ile yaptığımız konuşmayı kendisine aktardım. Öğrencilerin önünde bana ’yüzsüzlük’ yapmışsın dedi ve beni tersledi. Annesinin ne düşündüğünü sorduğumda 'senin hasta olduğunu düşünüyor’ dedi ve kapıyı gösterdi. Bir daha görüşmemiz olmadı" dedi.

Olay gününü soğukkanlılıkla anlatan Ekrem Şavran, 4-5 gün önce İzmir’e giderek ruhsatsız tabanca satın aldığını belirterek, şunları şöyledi: "Olay tarihinde sabah saat 9’da evden çıkıp okula geldim. Olay tarihinden yaklaşık 4-5 gün önce İzmir’den 1500 TL’ye ruhsatsız silah satın aldım. Ben sevgimi Derya’ya göstermek istiyordum. Evdeki silahı ve bir de ekmek bıçağını alarak çantama koydum. Okula gittim.

Amacım Derya ile son kez konuşmaktı. Kabul etmemesi durumunda hem onu hem de kendimi vuracaktım. Mutfağa inip bir çay içtim. Daha sonra saat 13:15 sularında Derya’nın sınıfına çıktım. Kendisi dersteydi dışarıya çağırdım gelmedi. Birkaç kez daha çağırdım, yine gelmedi.

KURŞUN İSABET ETTİ AMA KAN GÖRMEDİM

Hatta öğrenciler de beni çağırdı. Derya yine gelmeyince öfkelendim. Ne yaptığımı bilmiyordum ve üzerimde bulunan silahı çıkarttım kendisinin karın boşluğuna bir el ateş ettim. Silah tutukluk yaptı silahtan çıkan merminin Derya’nın sağ karın boşluğuna isabet ettiğini gördüm ancak kan görmedim. Bunun üzerine bıçağı çıkararak Derya’nın boğazına ve karın boşluğuna sapladım.

TETİĞE BASTIM AMA ATEŞ ALMADI

Bu sırada sınıftaki öğrenciler sakin bir şekilde oturuyordu. Sınıfa da seslenerek öğrencilere ’Derya hocayı ne kadar sevdiğimi biliyorsunuz’ dedim. Hemen silahı kavradım ve mekanizmasıyla birkaç kez uğraştım. Kendime de sıkacaktım ancak silah bir türlü ateş almadı. Olay yerine ambulans gelmedi.

BOĞAZINDAN KAN AKTIĞINI GÖRDÜM

Derya yerde iken boğazından kan aktığını gördüm. Boğazını kapatmaya çalıştım müdürü çağırdım ve hastaneye götürmelerini istedim. Olay yerine gelenlere ilk yardımdan anlayıp anlamadıklarını sordum. Eger bilen varsa gelip yardım etsin, dedim. Kendimi öldürecektim ancak silah tutukluk yapınca başarılı olamadım"