BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,88
ALTIN 2.422,14
HABER /  POLİTİKA

Cindoruk'un yeri CHP mi?

Demokrat Parti'nin (DP) eski Konak İlçe Başkanı Ziya Karagülle, eski lideri Cindoruk'u

Abone ol

Demokrat Parti'nin (DP) eski Konak İlçe Başkanı Ziya Karagülle, Genel Başkanları Hüsamettin Cindoruk'un yerinin CHP olduğunu söyledi.

DP'nin başına geçmesi beklenirken CHP Parti Meclisi üyesi olan Süheyl Batum'un "Hüsamettin Cindoruk'un, Yılmaz Büyükerşen'in, Hikmet Çetin'in de CHP'de olması gerektiğini düşünüyorum." dediğini hatırlatan Karagülle, "Süheyl Batum'u DP'nin başına geçirmek için plan yapıyorlardı. Batum, kendisine güvenenlere layık olduğu dersi verdi ve CHP'ye geçti. Siyaset anlayışının CHP'den farklı olmayan Cindoruk'un da yerinin orası olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Bu ayın 19'unda yapılacak kongreyi ertelediklerini hatırlatan DP eski Konak İlçe Başkanı Karagülle, "DP'de kongre yerine Genel İdare Kurulu seçimi yapılacak. Gene delegeler oy kullanacak. Cindoruk'a karşı bir liste hazırlığı yapıldığını biliyorum. Bu seçimde Cindoruk'un gücü ortaya çıkacak." dedi.

Cindoruk ile genel başkan olmadan önce telefonla görüştüklerini ifade eden Ziya Karagülle, 'Sizin gibi gençlerin önünü açmak için aday oluyorum' dediğini, kendisinin de, 'Eğer bizim gibi gençlerin önünün açmak için aday oluyorsanız, mevcut genel başkanımız Süleyman Soylu, sizden daha genç birisi. O zaman neden onu desteklemiyorsunuz?' dediğini belirtti.

Bunun üzerine, Cindoruk'un telefonu kapattığına anlatan Karagülle, "DP'nin ve Cindoruk'un söylemleri parti misyonuna uygun değil. AK Parti bizim tabanımızdan oy alıyor. Biz köylünün, çiftçinin, halkın partisiyiz. Gidilen, partimizin kurucusu rahmetli Adnan Menderes'in yolu değil. CHP ile Meclis'e girme planları yaparlarsa şaşırmam." diye konuştu.