BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,76
ALTIN 2.438,81
HABER /  POLİTİKA

Cindoruk'tan Sevr haritası uyarısı

Referandum sonuçlarını değerlendiren DP lideri Cindoruk, ortaya çıkan haritaya tartışılan bir benzetme yaptı.

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, ''Bu üç bölge, önemli ölçüde Sevr anlaşmasının haritasına benzemiştir'' iddiasında bulundu.

Cindoruk, parti genel merkezinde GİK toplantısı öncesinde basın mensuplarına referanduma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

BAĞIMSIZLIĞIN İLK AŞAMASI

''BDP ve önderi, önemli bir dayanak elde etmişlerdir, bir devlet belgesi elde etmişlerdir'' diyen Cindoruk, ''Bu resmi, bölücülük eğiliminde olanlar kullanacaktır. Nitekim onun ilk aşaması ortaya çıkmıştır; 'demokratik özerklik.' Önemli ölçüde bu tabloda, bu coğrafyada kendisini göstermiştir. Demokratik özerklik bir basamak olduğu açıktır, ardından gelen toprağa dayalı bölünmelerdir, federatif devletlerdir, federasyondur ya da bağımsızlıktır'' dedi.

Cindoruk, bazı bölgelerde laiklik karşıtı odakların da referandum sonuçlarını kullanmak isteyebileceklerini ileri sürdü. 

''YSK, YAN HAKEM GİBİ İZLEDİ''

Türkiye'nin geleceğiyle ilgili hayli karamsar bir tablo çizen Hüsamettin Cindoruk, ortaya çıkan üç bölgeli haritayı Avrupa'nın kullanacağını savundu:

''Terör örgütü, süreli ateşkes ilan etmişti, bu süre bir hafta sonra sona erecektir. 20 Eylülden sonra ortaya çıkacak olan gerçekten çok vahim tablonun bugün ilk belirtileri ortaya konmuştur. Ülkenin dört ayrı yerinde terör örgütü silahlı eylem yapmıştır. Silahlı eylem yapan örgütlerle müzakere edilemeyeceğini hem biz söyledik hem bilim adamları hem de deneyimli siyasetçiler söyledi. 

Türkiye'de cumhuriyet ile ilgili bir tehlikenin varlığından söz etmek mümkün hale gelmiştir. Bu üç bölgeli coğrafya aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğiyle ilgili endişelerimizi de tetiklemiştir. Türkiye'nin Misak-ı Milli sınırları ile ilgili endişelerimiz vardır ve bu endişelerimizi bu referandum perçinlenmiştir. AB ilişkilerinde de bu harita önem kazanacaktır."