BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Çin malı ürünlere afişli tepki

Bursa’da bir kırtasiyeci, kanserojen madde içeren ve üzerinde CE işareti bulunmayan Çin malı kırtasiye ürünlerine afişle tepki gösterdi.<br/...

Abone ol

Bursa’da bir kırtasiyeci, kanserojen madde içeren ve üzerinde CE işareti bulunmayan Çin malı kırtasiye ürünlerine afişle tepki gösterdi.
Her sektörde olduğu gibi kırtasiye ürünleri alanında da ‘Made in China’ imzasının yaygınlaşması, Bursalı sektör temsilcilerini mağdur ediyor. Bursa’da kırtasiyeciler, kalitesiz Çin malı ve merdiven altı ürünlerin vatandaşları mağdur ettiğini, insanların kaliteli ve kalitesizi ayırt edemez duruma geldiğini vurguladı. Kanserojen madde içeren ürünlerin satılmasına da tepki gösteren Bursa Kültür Merkezi (BKM) sahibi Kutbettin Bingölbalı, kanserojen madde içeren ürün satmadığını afişle müşterilerine duyurdu. Kanser riski taşıyan ürünlerin çocukların sağlığını tehdit ettiğini belirten Bingölbalı, “Biz de, ‘sağlıklı bir nesil için kanserojen madde içeren kırtasiye ürünleri satmıyoruz’ yazılı bir pankart astık. Olumlu tepkiler aldık çünkü bu tür ürünler konusunda vatandaşlardan şikayetler geliyor. Nasıl ayırt edilebileceğini söylüyorlar. Kırtasiye ürünlerini ehli olmayan insanlar satmamalı. Çünkü o zaman çok başlılık oluyor. Çin malı kalitesiz ürünler, her yerde satılırsa vatandaş mağdur oluyor. Bu konuda devlet gerekeni yapmalı” dedi.

CE İŞARETİ OLUP OLMADIĞINA BAKIN
Çin malı kalitesiz kırtasiye ürünlerinin piyasayı lekelediğini ifade eden Bingölbalı, kırtasiye ürünlerinin sadece kırtasiyelerde satılması gerektiğini söyledi. Bingölbalı, “AVM’ler, marketler, bakkallar hatta manavlarda bile kırtasiye ürünleri satılıyor. Bu bizi sıkıntıya sokuyor. Kaliteli ve kalitesiz ürün karmaşası oluyor. İnsanlar kaliteli ürünü bulamıyor. Kırtasiye ürünleri sadece kırtasiyeden alınmalı. Ucuz ürünler daha cazip geldiği için tercih ediliyor. Ucuz kırtasiye ürünü yerine kalitelisi alınsa bir yıl boyunca sağlıklı bir şekilde kullanabilirsiniz” diye konuştu.
Çocuğu için kırtasiye alışverişi yapan Yunus Er de, kırtasiye ürünlerinde CE işareti olup olmadığına özellikle dikkat ettiğini belirterek, "Ucuz kırtasiye ürünleri çocuğumun sağlığını tehdit ediyor. Kanserojen madde içeren bu ürünler yerine, CE damgalı malzemeler tercih edilmeli" dedi.
(İHA)