BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

74’lük şampiyondan spora hizmet

Her gün kilometrelerce yolu koşarak kat eden spor aşığı 74 yaşındaki şampiyon Ali Işıkbol, spor merkezi açarak gençlere ve spora hizmet edec...

Abone ol

Her gün kilometrelerce yolu koşarak kat eden spor aşığı 74 yaşındaki şampiyon Ali Işıkbol, spor merkezi açarak gençlere ve spora hizmet edecek.
İzmir’in yanı sıra Türkiye’nin yakından tanıdığı bir isim olan Ali Işıkbol, geçen günlerde Ayrancılar semtine taşındı. Şimdiye kadar koşu, cirit ve gülle sporlarından 100 üzerinde aldığı madalyadan dolayı kendisine ’Şampiyon’ denilen Işıkbol, Ayrancılar’da spor merkezi kurmayı hedefliyor. Büyük bir arazi satın alan Işıkbol, kuracağı merkezde genç sporcuları yetiştirecek. Her gün 10 bin metre yolu koşan Işıkbol, aynı zamanda bir antika tutkunu olarak biliniyor. Konak ilçesinde Şamiloğulları Şampiyon Antika dükkanını kapatan Işıkbol, kısa zaman sonra Torbalı’da antika dükkanını faaliyete açacak.

TORBALI’DA SPORCU YETİŞTİRECEK
34 yıl önce İzmir’e yerleşen Ali Işıkbol, hem antika hem de spor tutkunu. Bugüne kadar katıldığı tüm yarışmalardan madalya ile döndüğünü ve kazandığı madalya sayısını unuttuğunu belirten Ali Işıkbol, şöyle konuştu: "Spor benim için sağlığı ifade ediyor. İnsanlar beni ’Şampiyon’ diye çağırır. Fırsat buldukça antrenmana koşuyorum. Sabah namazından 08.00’e kadar koşuyorum. Daha sonra jimnastik yapıyorum." Aynı zamanda antrenörlük yapan ve spor sayesinde zinde kalabildiğini ve kendini genç hissettiğini ifade eden Işıkbol, şunları söyledi: "Kendimi 30-35 yaşında hissediyorum. Bundan sonra Ayrancılar’da yaşayacağım. Değerli dostum Has Emlak sahibi Hasan Gülcan’ın ısrarları üzerine buraya ev alıp yerleştim. Kuracağım spor merkeziyle gençlerimizi spora yönlendireceğim. Buradan çok değerli ve başarılı sporcular çıkacağına inanıyorum.”

MADALYALARIN SAYISINI BİLMİYOR
Gülle, cirit ve atletizm dallarında sayısız madalya ve kupaları bulunan 20 torun sahibi Ali Işıkbol, 1988 yılında Yunanistan’da düzenlenen yarışmalarda altın madalyanın sahibi oldu. 2005 yılından bu yana Bergama’da düzenlenen koşu etkinliklerinde ise hep altın madalya ile dönüyor. Her gün 10 bin metre yolu koşan şampiyon, yine haftanın 3 gününü jimnastik ve egzersiz yaparak geçiriyor. Spora olan ilgisinin, çocukluk yaşlarda başladığını ifade eden Işıkbol, gençliğinde halter sporuyla uğraştığını, yaşı ilerleyince koşu müsabakalarına katılmaya başladığını söyledi. Işıkbol, son yıllarda atletizmle gülle ve cirit atma yarışmalarına katıldığını belirtti.
(İHA)