BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.439,83
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'ye karşı Tamarod ayaklanması!

AK Parti'yi devirmek için bu defa Arap hükümetlerinin işbirliği yaptığı iddia edildi.

Abone ol

İNTERNET HABER - BAE hükümetine danışmanlık yapan eski El Fetih liderlerinden Dahlan’ın, Türkiye’ye sahte pasaportla giriş yaptığı iddia edildi. Dahlan, hükümete karşı Mısır’daki ‘Tamarod’a benzer bir oluşum kurmak için görüşmeler yaptı.

Birleşik Arap Emirlikleri Hükümeti’ne danışmanlık yapan eski El Fetih örgütü yöneticilerinden Muhammed Dahlan’ın yasadışı yollardan Türkiye’ye girerek hükümete karşı muhalif bir oluşum örgütleme girişiminde bulunduğu iddia edildi.

Star gazetesinin haberine göre Mısır’dan yayın yapan www.middleeastmonitor.com sitesinde Dahlan'ın Türkiye’de bazı gençlik grupları ile bir araya gelerek, AK Parti hükümetine karşı bir ‘hareket’ kurma girişiminde bulunduğu yazıldı.

İddiaya göre Dahlan’ın hedefi Mısır’ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin darbeyle devrilmesine yol açan süreçte sokak eylemleri organize eden ‘Tamarod Haraketi’ benzeri muhalefet hareketi başlatmak. Site, Filistinli güvenilir istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberinde Dahlan’ın Türkiye’ye girişi ve görüşmeleri de bazı eski El Fetih yöneticileri tarafından sağlandı.

AMAÇ GAZZE'Yİ SIKIŞTIRMAK

İddiaya göre Dahlan, Türkiye’de bazı Türk ve Kürt gençlik grupları ile biraraya gelerek Başbakan Erdoğan hükümetine karşı Tamarod benzeri muhalefet hareketi başlatarak AK Parti hükümetini sıkıştırmayı hedefliyor. Habere göre BAE hükümeti özellikle Türkiye’nen büyük destek verdiği Gazze Hükümetin’i de böylece abluka altına alarak buradaki yönetimi de sıkıştırmayı planladığı belirtiliyor.