BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.400,07
HABER /  DÜNYA

Kaza yapan gaspçılar yakalandı

İstanbul’dan otomobil kiralayıp Fethiye, Alanya ile Konya’da silahlı gasp olaylarına karışan şüpheliler, polisin "dur" ihtarına uymayıp ka...

Abone ol

İstanbul’dan otomobil kiralayıp Fethiye, Alanya ile Konya’da silahlı gasp olaylarına karışan şüpheliler, polisin "dur" ihtarına uymayıp kaçınca kaza yaptı. Otomobilde bulunan 2 şüpheli kaza sonrası, diğer 2 kişi ise kent merkezinde yakalandı.
Olay, saat 01.00 sıralarında merkez Meram ilçesi Karaman Caddesiyle Antalya Çevre Yolunun kesiştiği kavşakta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İstanbul’da bir otomobil kiralayan S.Ö. (22), V.K. (21) ve M.S. (22) kiraladıkları araçla Aydın’a geldi. Aydın’da otomobilin üzerindeki takip cihazını söken şahıslar, Muğla’nın Fethiye ve Antalya’nın Alanya ilçelerinde hırsızlık ile yağma suçlarına karıştı. Daha sonra H.B. (19) ile tanışan 3 arkadaş Konya’ya geldi. H.B. yanlarından ayrıldıktan sonra Konya’da gezmeye devam eden 3 arkadaş, sokak ortasında Abdullah Ç’yi zorla araca bindirerek 120 lirasını silah zoruyla gasp etti. Abdullah Ç de, gasp edildiğini polise bildirdi. Aracı belirleyen polis ekipleri, merkez Selçuklu İlçesi Beyşehir Caddesinde seyir halinde olan otomobile dur ihtarında bulundu. Kaçmaya başlayan otomobil ile polis arasında kovalamaca başladı. Yaşanan kovalamaca sırasında merkez Meram İlçesi Karaman Caddesine çıkan şahıslar Antalya Çevre Yolundan gelen Şerafettin Alıcı idaresindeki 42 AB 723 plakalı otomobile çarptı. Yaralanın olmadığı kaza sonrasında polis, araçtan çıkan şüphelilerden S.Ö. ile H.B’yi yakaladı.Gasp olayına karışan S.Ö’nün arkadaşları V.K. (21) ve M.S’de (22) kent merkezinde yakalandı.
Şüphelilerden asker kaçağı olduğu öğrenilen S.Ö, asker’den hava değişimine gelen V.K. ve M.S’nin 3 ayrı hırsızlık ve yağma olayına karıştığı ortaya çıktı. Araçta gözaltına alınan H.B’nin ise olaylar yaşandığında araç içerisinde olmadığı öğrenildi.
Şüpheliler, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Asayiş Şubeye götürüldü.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
(İHA)