BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.395,82
HABER /  DÜNYA

10. baskında yakalandı

Konya’da kendisini darp eden şahsı 6 yerinden silahla vurup yaralayarak kaçan zanlı, polisin gerçekleştirdiği 10. baskında yakalandı. <br/>O...

Abone ol

Konya’da kendisini darp eden şahsı 6 yerinden silahla vurup yaralayarak kaçan zanlı, polisin gerçekleştirdiği 10. baskında yakalandı.
Olay, 10 gün önce merkez Selçuklu ilçesi Selçuk Mahallesi Beyşehir Caddesi üzerinde meydana gelmişti. Edinilen bilgiye göre, olaydan bir ay önce aralarında çıkan kavga nedeniyle husumetli Hasan K. (32) ile Yılmaz B., bir kahvehanede karşılaştı. Çay içtikten sonra eski sorunları konuşmaya başlayan ikili daha sonra dışarıya çıkarak tartışmaya başladı. Tartışmanın bir anda büyümesi üzerine Yılmaz B., belinden çıkardığı tabancayla güvenlik kamerası önünde Hasan K.’ye defalarca ateş etti. Vücuduna isabet eden 6 kurşunla yaralanan Hasan K., olduğu yere yığılıp kaldı. Silahlı saldırgan ise olay yerinden kendisini bekleyen Ferhat G.’nin (28) motosikletine binerek olay yerinden kaçtı. Yaralanan Hasan K., çevredeki vatandaşların çağırdığı ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Olay yerinde inceleme yapan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği Ekipleri güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerden belirlediği şüpheli Yılmaz B’yi yakalamak için çalışma başlattı. Polis, sürekli yer değiştiren şüpheliyi yakalamak için 10 gün içerisinde 10 farklı adrese baskın düzenledi. Son olarak Polis, Yılmaz B.’nin merkez Meram ilçesi Muradiye Mahallesi Papağan Sokakta bulanan bir evde olduğu belirlendi. Polis 7 ekiple evi kuşatarak baskın düzenledi. Düzenlenen baskında motosikletli Ferhat G. ve Yılmaz B. yakalanarak gözaltına alındı. Polis evde yaptığı aramalar sonucu olayda kullanılan silahı Yılmaz B’nin yastığının altında ele geçirdi.
Şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Asayiş Şubeye götürülerek gözaltına alındı.
(İHA)