BIST 10.277
DOLAR 32,24
EURO 34,79
ALTIN 2.397,55
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Hrant Dink'in öldürüldüğü yer boyandı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Hrant Dink'in "katledildiği" yerin yanındaki merdivenlerin bordo-mavi rengine boyandığını belirterek, "Trabzonspor'un renkleri bu çirkin mesaja alet edilmemelidir."

Abone ol

İNTERNET HABER- CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Hrant Dink'in "katledildiği" yerin yanındaki merdivenlerin bordo-mavi rengine boyandığını belirterek, "Trabzonspor'un renkleri bu çirkin mesaja alet edilmemelidir. Bu açık bir tehdittir. Bu çirkin "mesajı' vermeye çalışanları kınıyorum" açıklamasında bulundu.

Tanrıkulu yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul-Cihangir'de başlayıp, tüm Türkiye'ye yayılan merdivenleri barışı ve özgürlüğü temsil eden gökkuşağı renklerine boyama eyleminin devam ettiğine dikkat çekerek, "Hrant Dink'in katledildiği yerin yanındaki merdivenler, kimliği belirsiz kişilerce Trabzonspor'un bordo-mavi rengine boyanmıştır. Trabzonspor'un renkleri bu çirkin mesaja alet edilmemelidir. Bu açık bir tehdittir. Bu çirkin "mesajı' vermeye çalışanları kınıyorum" dedi.

Tanrıkulu ayrıca şunları kaydetti :

"Bu tehdidi yapanların, Hrant Dink katledildiği sırada İstanbul Valisi olan ve şimdi de İçişleri Bakanlığı yapan Muammer Güler tarafından ortaya çıkarılmasını beklemiyoruz. Ancak bilinmelidir ki, Türkiye'deki demokrasi güçleri bu tür alçakça tehditlere asla boyun eğmeyecektir."