BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li vekil yurt sorununa değindi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, üniversite kampüslerinde polise değil, yurtlara ihtiyaç olduğunu belirterek, "Öğrenciye yurt yerine biber gazı reva gören hükümeti esas görevini yerine getirmeye davet ediyoruz" dedi.

Abone ol

İNTERNET HABERTanrıkulu yaptığı yazılı açıklamada üniversitelerdeki yurt sorununa değindi. Üniversiteye bu yıl kayıt yaptıran veya hâlihazırda öğrenimine devam eden yüz binlerce öğrenci için hâlâ en büyük problemlerin başında barınacak yer bulamama sorunu geldiğini ifade eden Tanrıkulu şöyle dedi:

"Öte yandan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından üniversite öğrencilerine verilen kredi ve burslarla ilgili bu sene açıklanan şartlarda "Gezi eylemleri' kriterinin uygulanacağına dair iddialar ise AKP'nin öğrenciye bakışını ortaya koymaya yetiyor.

Vatandaşların vergileriyle toplanan ve ihtiyacı olan öğrencilere verilen kredi ve burslar bir nevi taraftar toplamaya ve iktidarın lütfu gibi gösterilmeye çalışılıyor. Üniversiteler düşüncelerin özgürce ifade edildiği kurumlardır. Bu nedenle düşünce ve ifade özgürlüğü bu kurumların çatısı altında korunmalıdır. Kişileri kamu hizmetlerinden siyasi görüşü, etnik kimliği, dini inancı veya cinsiyetine göre mahrum bırakmak sadece kanuna değil, insanlığa da aykırıdır.

Üniversite kampüslerinde polise değil, yurtlara ihtiyaç var. Öğrenciye yurt yerine biber gazı reva gören hükümeti esas görevini yerine getirmeye davet ediyoruz."