BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

138 torunlu dedeye sürpriz ziyaret

Balıkesir’in Sarıalan köyünde yaşayan 10 çocuk ve 138 torun sahibi 91 yaşındaki Mustafa Tekin’e, çocukları ve torunları tarafından sürpriz b...

Abone ol

Balıkesir’in Sarıalan köyünde yaşayan 10 çocuk ve 138 torun sahibi 91 yaşındaki Mustafa Tekin’e, çocukları ve torunları tarafından sürpriz bir ziyaret gerçekleştirildi.
10 çocuğu ve bu çocuklardan da 138 torunu olan Mustafa Tekin, torunlarının hepsiyle hasret giderdi. Tekin’in çocukları kendi aralarında anlaşarak babaları için köy meydanında bir gün tertip etti. Köyde önce yaşlı ve genç bayanlara başörtüsü dağıtıldıktan sonra mevlit düzenlenerek Kur’an-ı Kerim okundu. Mustafa Tekin’in çocukları daha sonra yemekte bir araya geldi ve birbirleriyle kaynaşıp tanışma imkanı buldu. 91 yaşındaki Mustafa Tekin gördüğü tablo karşısında gözyaşlarını tutamayıp, “Rabbim bu günleri de gösterdi. Torunlarımın hepsini gördüm ve çok sevindim. Tüm sülaleyi aynı anda göreceğimi rüyamda görsem inanmazdım. Tüm çocuklarıma ve torunlarıma bana yaşattıkları bugün için teşekkür ediyorum” dedi.
Mustafa dedenin çocukları da tertip ettikleri bu günü geleneksel hale getireceklerini söyleyerek, her yıl yaz aylarında tekrar edeceklerini belirtti.
(İHA)