BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Cilt kanserini tedavi eden en düşük maliyetli cihaza ödül

McMaster Üniversitesi'nden dört bilim insanının geliştirdiği cilt kanserini erken teşhis eden düşük maliyetli cihaz, Kanada'da Uluslararası Dyson Ödülü'ne layık görüldü.

Abone ol

McMaster Üniversitesi'nden dört bilim insanının geliştirdiği  cilt kanserini erken teşhis eden düşük maliyetli cihaz, Kanada'da Uluslararası Dyson Ödülü'ne layık görüldü.

The Guardian'ın haberine göre, McMaster Üniversitesinden mezun dört bilim insanı tarafından geliştirilen elle basit şekilde kullanılabilen cihazın derinin sıcaklığını ölçerek, habis melanom cilt kanserini çabuk ve doğru olarak teşhis edebildiği belirtildi.

TERMAL SICAKLIK İLE HARİTA ÇIKARILIYOR

Termal olarak duyarlı rezistanslara sahip cihazın derinin termal sıcaklık haritasını çıkardığı ve şüpheli bölgede kötü huylu kanser hücrelerinin olup olmadığını çabuk ve doğru şekilde tespit ettiği vurgulandı.

James Dyson, yaptığı açıklamada, cilt kanserini çok basit şekilde teşhis edebilen Uluslararası Dyson Ödülü'ne layık görülen cihazın, dünyada çok sayıda hayatın kurtarılmasına yardımcı olacağını kaydetti.