BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.437,24
HABER /  GÜNCEL

CHP'yi kemiren Uludere kuşkusu

CHP'liler Uludere'de yabancı istihbaratın askeri yanıltmış olabileceğini gündeme getirdi.

Abone ol

35 vatandaşın hayatını kaybettiği Uludere faciası üzerindeki sis perdesi kalkmadı. Askeri yanıltan MİT istihbaratı değilse bu bilgi kimden geldi?

İşte bu kritik soruya CHP'liler yabancı istihbarata dikkat çekerek cevap veriyor. CHP'lilerin içini kemiren kuşkuyu partililerle görüşen Hürriyet yazarı Şükrü Küçükşahin yazdı.

SORUN ÖNCEKİ İSTİHBARATLARA GÜVEN

"Kılıçdaroğlu gibi Gülyazı Köyü'ne giden diğer CHP'lilerle de konuştum.
Malum, Kılıçdaroğlu sürekli olarak, "O istihbarat kimden" diye soruyor.

Anladım ki CHP'de içleri kemiren şöyle bir senaryo söz konusu: Genelkurmay da MİT de "İstihbarat bizim değil" açıklaması yaptığına göre bu yanlış istihbarat bir başka merkezden geldi, o merkez yabancı mı?

 Son dönemde PKK'ya yönelik çok başanlı nokta operasyonlar yapıldı. PKK'lı Fehman Hüseyin'in o kaçakçı ekibinde yer aldığı bilgisi aynı istihbarat örgütü kaynaklı ise oraya duyulan güvenle mi hareket edildi? 

Genelkurmay ve hükümet, istihbaratın nereden geldiğini biliyor ama açıklamıyorsa kuşkumuz yerindedir. Böyle değilse, hükümet istihbaratı veren kendine bağlı kurumu koruma amaçlı hareket ediyorsa o da büyük ayıp olur.

Saldından tek kişi kurtuldu, ama savcı henüz ifadesini almadı, neden?
Erdoğan, bu kuşkulan ortadan kaldınr mı bilemiyoruz, ancak salı günkü söylemi, 'silaha dayalı çözümden dönüş yok' diye okunabilir.

Katılmasak da bu da bir politika, sadece umalım ki kaybettiği psikolojik üstünlüğü yeniden PKK'ya veren böylesi 'ballı hatalar* tekrarlanmaz ve de olası tüm tehlike ve tehditlere karşı gerekli önlemler alınmış olsun.