BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,68
ALTIN 2.392,82
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Ali Aydınlar görevinden ayrıldı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar TÜSİAD yönetim kurulu üyeliğinden ayrılık kararı aldı

Abone ol

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) 19 Ocak'ta gerçekleştireceği seçimli genel kurula başkan adayı üzerinde sağladığı konsensüsün ardından, yönetim kurulu üyelerine de karar vererek gidiyor.

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, Başkanlar Konseyi'nin isteği üzerine başkanlık görevine bir yıl daha devam etme kararının ardından dün, TÜSİAD üyelerine gönderdiği mektupla, yeni yönetim kurulu ve denetleme kurulu aday üye listelerini bildirdi. Boyner'in gönderdiği mektupta adayların özgeçmişlerini de mektuba eklemesi dikkat çekti.

3 İSİM GİDİYOR

Aday listesine göre Ali Kibar, Mehmet Ali Aydınlar ve Lucien Arkas yönetim kurulu üyeliğinden ayrılırken, bu isimlerin yerine, Nezih Barut, Cenk Çimen ve Meral İnci Zaim TÜSİAD yönetiminde yer alacak. İzmir kontenjanından yönetimde yer alan Lucien Arkas'ın yönetimden ayrılacağı ve yerine İzmir merkezli İnci Akü'nün Yönetim Kurulu Başkanı Meral İnci Zaim yönetimde yer alacak. Yönetimden ayrılan bir diğer isim Mehmet Ali Aydınlar'ın ise, aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı olmasından dolayı yoğun olduğu için ayrıldığı belirtildi.

600'Ü AŞKIN ÜYE

İki yılda bir seçimli genel kurula giden TÜSİAD geleneksel olarak tek başkan adayı ve tek yönetim listesi ile genel kurul yapıyor. Genel kurul öncesinde toplanan ve kurumun eski başkanlarının oluşturduğu Başkanlar Konseyi TÜSİAD'ın yeni başkanı konusunda tavsiye niteliğinde bir karara varıyor. Türkiye'de milli gelirin yüzde 50'sinden fazlasını oluşturan TÜSİAD'ın 600'ün üzerinde üyesi bulunuyor.

BAYAZIT DA BİR YIL KALACAK

TÜSİAD Başkan Yardımcısı Tayfun Bayazıt, Yapı Kredi Bankası'ndaki görevinden ayrılmasının ardından dernekteki yerini bırakmak isteyen isimler arasındaydı. Ancak Bayazıt, Başkan Ümit Boyner'in 'Ben bir yıl daha kalıyorum, sen de finansal işlerin yürütülmesinde yardımcı olmak için bir yıl daha kalırsan sevinirim' demesi üzerine listede yeniden yer aldı.

LİSTEDE KİMLER VAR?

Ümit Boyner'in üyelerine sunduğu listeye göre TÜSİAD'ın Yönetim Kurulu Asil Üye Adayları şöyle:

Nezih Barut, Cansen Başaran Symes, Tayfun Bayazıt, Nazlı Ümit Boyner, Cenk Çimen, Haluk Dinçer, Erman Ilıcak, Volkan Vural, Muharrem Yılmaz, Meral İnci Zaim. Yönetim Kurulu Yedek Üye Adayları ise, Murat Özyeğin, Osman F. Boyner, Metin Akman, Zeynep Silahtaroğlu Baykal, Davut Doğan, Tarkan Kadoğlu, Oya Narin, Memduh Boydak, Nur Ger, Mehmet Bahadır Balkır şeklinde sıralandı.